Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Πτολεμαΐδας και Κοζάνης επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονούν από την συχνή εμφάνιση ζώων

 



Με επιστολή τους προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Πτολεμαΐδας και Κοζάνης επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονούν από την συχνή εμφάνιση ζώων στον κάθετο οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος των κοινοτήτων Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.

Αιτία η κατεστραμμένη προστατευτική περίφραξη.

Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα ασφάλειας, καθώς πρόκειται για δρόμο με αρκετές τεχνικές ιδιαιτερότητες. Ταχείας κυκλοφορίας, μεγάλων κλίσεων, παρατεταμένων στροφών, σε μεγάλο υψόμετρο και συχνή χιονοκάλυψη, χωρίς οδικό φωτισμό και λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), συχνής διέλευσης αλλοδαπών οδηγών καθώς οδηγεί στον συνοριακό σταθμό της Νίκης, αυξημένης χρήσης από οχήματα βαρέως τύπου και πολλών τουριστικών λεωφορείων.

Επισυνάφτηκαν πρόσφατες φωτογραφίες, αναφέρθηκαν σχετικά περιστατικά πολύ σοβαρών ατυχημάτων και κατατέθηκαν προτάσεις.

Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας των Κυνηγετικών Οργανώσεων με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον κ. Περιφερειάρχη σε θέματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο (Πολιτική Προστασία, Επιτήρηση Ζωονόσων, τουριστική προβολή της Περιφέρειας, ρύθμιση πληθυσμών αγριόχοιρων και μινγκ), θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε και επίσημα ώστε σύντομα να ληφθεί η σχετική μέριμνα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια