Πήρε "φωτιά" η Καλαμαριά.... Στη Θεσσαλονίκη οι Μικρασιάτες της Κοζάνης

 

Στην Καλαμαριά αντάμωσαν Μικρασιάτες από κάθε γωνία της Ελλάδος το Σάββατο 2 Ιουλίου. Μεταξύ αυτών και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Κοζάνης.
Εβδομήντα σύλλογοι συμμετείχαν σε μία εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή «Μία θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα».
Το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί στην πλαζ Αρετσούς, με την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά τη μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922). Αμέσως μετά έγινε η παράδοση λαβάρου και της εικόνας του ανταμώματος από τον δήμαρχο Καλαμάτας στον δήμαρχο Καλαμαριάς.


Το απόγευμα στις 19:00 στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, πραγματοποιήθηκε πατινάδα με παραδοσιακές ορχήστρες, ενώ η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τους 1.400 χορευτές, που παρουσίασαν χορούς, στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.




Η συνάντηση των Μικρασιατών διοργανώθηκε από τον δήμο Καλαμαριάς, με την Οργανωτική Ομάδα του επετειακού προγράμματος εκδηλώσεων «Καλαμαριάς 1922-2022,  σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης η «Αγία Παρασκευή», τον Προοδευτικό Σύλλογο Αρετσούς και Δέρκων, τον Σύλλογο Κουριωτών δήμου Καλαμαριάς ο «Ταξιάρχης» και τον Σύλλογο Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος».







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια