Ο Θοδωρής Καρυπίδης "μεταφέρει" στο "προφίλ" του τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα: "Δεν θα κλείναμε άρον άρον τους λιγνίτες για να κάνουμε τα επενδυτικά χατίρια ορισμένων εις βάρος της ενεργειακής ασφάλειας. "




Ο πρώην Περιφερειάρχης Θοδωρής Καρυπίδης "κοινοποίησε" στο προφίλ του στο φεις μπουκ δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Documento σχετικά με τη ΔΕΗ. 

"Θα σας πω πρώτα πρώτα τι δεν θα κάναμε. Δεν θα κλείναμε άρον άρον τους λιγνίτες για να κάνουμε τα επενδυτικά χατίρια ορισμένων εις βάρος της ενεργειακής ασφάλειας. Δεν θα παραδίναμε τη ΔΕΗ στην κερδοσκοπία, όταν η κρίση χτυπούσε ήδη την πόρτα της χώρας. Δεν θα πετούσαμε σε ροζ σύννεφα αυτοθαυμασμού, όπως ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, που πρόβλεψε μόνο λίγα ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος την ώρα που έβαζε τη χώρα στο μέγγενη της ρήτρας αναπροσαρμογής. Και φυσικά θα επιβάλαμε πλαφόν στην τιμές ενέργειας, θα περνάγαμε άμεσα υπό Δημόσιο έλεγχο τη ΔΕΗ, και μη με ρωτήσετε πως. Όπως πρέπει και όπως γίνεται. Ακόμη κι αν έπρεπε να κρατικοποιήσουμε, θα το κάναμε. Εδώ το έκανε ο Μακρόν. Η ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να λειτουργεί με κριτήρια κοινής ωφέλειας».
Αλέξης Τσίπρας
31-7-22
Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια