Δήμος Κοζάνης: Χορήγηση ειδικής κάρτας στάθμευσης στους επαγγελματίες οικοδομής

 


Στην καθιέρωση ειδικής κάρτας στάθμευσης για τους επαγγελματίες της οικοδομής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, λόγω της ανάγκης στάθμευσης των επαγγελματιών που μεταφέρουν οικοδομικά υλικά, σύνεργα και εργαλεία. Σημειώνεται, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει παρατηρηθεί αύξηση των οικοδομικών εργασιών στον στενό αστικό της πόλης, λόγω ανακαινίσεων ή εργασιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ».

Ο Δήμος Κοζάνης έχοντας ως στόχο τη διευκόλυνση των επαγγελματιών, έχει καθιερώσει ειδική κάρτα στάθμευσης. Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την οικοδομή (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μαραγκοί, μαρμαράδες, τεχνίτες τοποθέτησης κουφωμάτων) είναι δικαιούχοι αυτών των καρτών. Αναλυτικότερα, επαγγελματικά οχήματα μεικτού βάρους <3,5τον., θα μπορούν να σταθμεύουν σε όλες τις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης με την παραπάνω διαδικασία, για χρόνο που δε θα ξεπερνά τη μία ώρα.

Στους παραπάνω επαγγελματίες, μπορεί να χορηγηθεί κάρτα στάθμευσης, μετά την καταβολή των αντίστοιχων τελών:

• μηνιαίας κάρτας με τέλος 10 ευρώ,

• τριμηνιαίας με τέλος 20ευρώ,

• εξαμηνιαίας με τέλος 30ευρώ• και ετήσιας με τέλος 50 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά για τη έκδοση των καρτών είναι αίτηση, οποιοδήποτε αποδεικτικό επαγγελματικής κατάστασης (έναρξη Δ.Ο.Υ. ή αντίγραφο τιμολογίου ή άλλων παραστατικών κτλ) και άδεια επαγγελματικού οχήματος, τα οποία κατατίθενται στη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Π. Χαρίση 6, ή doled@kozanh.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2461355103, 2461355137



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια