Άρθρο Λευτέρη Ιωαννίδη, απάντηση στον κ. Μαλούτα για την τηλεθέρμανση

 


“Ο κ. Μαλούτας οφείλει να εξηγήσει στους Κοζανίτες τι θα κληθούν να πληρώσουν για την τηλεθέρμανση από την συμφωνία που αυτός υπέγραψε”

Είναι να απορεί κανείς με το θράσος του κ. Μαλούτας να με εγκαλεί για το κόστος CO2, όταν έχει υπογράψει, μόλις τον Σεπτέμβριο του 2021, σχετικό μνημόνιο συνεργασίας για το μέλλον της τηλεθέρμανσης με τη ΔΕΗ, τον ΔΕΣΦΑ και τον κ. Μουσουρούλη, που αναφέρει ρητά την ενσωμάτωση του κόστους CO2.

Μάλιστα η οικονομική ανάλυση του σχεδίου έγινε με παραδοχές κόστους δικαιωμάτων CO2 μόλις 35 ευρώ, όταν σήμερα το κόστος βρίσκεται πλέον κοντά στα 100 ευρω/τόνο.


Αξίζει να αναφερθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε πολλούς μήνες μετά την υπογραφή του παραπάνω μνημονίου από τον κ. Μαλούτα.


Άραγε, θα μας εξηγήσεις κάποια στιγμή ο κ. Μαλούτας πόσο θα είναι το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής από την συμφωνία που αυτός υπέγραψε;


Επίσης, και παρά το επιθετικό ύφος της απάντησης, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα από τον κ. Μαλούτα:


Γιατί δεν ζήτησε την αναπροσαρμογή της σύμβασης η οποία έληξε τις 31/12/2020 όπως είχε δικαίωμα να κάνει;

Γιατί αποδέχτηκε την σιωπηρή ανανέωση της, εφόσον δεν συμφωνούσε με αυτήν;

Γιατί εφόσον θεωρεί ότι δεν έπρεπε να ενσωματωθεί η τιμή CO2 στην τιμή της τηλεθέρμανσης, αποδέχτηκε μια νέα συμφωνία με ενσωματωμένο το συγκεκριμένο κόστος;

Γιατί δεν έκλεισε ο ίδιος την συμφωνία μέχρι το 2014 υπό πολύ καλύτερους όρους;

Γιατί αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως εγγράφως είχα ζητήσει στο τέλος του 2020;


Δυστυχώς για μια ακόμα φορά ο κ. Μαλούτας αποφεύγει στον διάλογο των επιχειρημάτων υποκύπτοντας στις εντυπώσεις και τον λαϊκισμό.

Οφείλει όμως να σταματήσει να πετάει την μπάλα στην κερκίδα, και να ασχοληθεί σοβαρά επιτέλους με τα προβλήματα του τόπου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια