Ο Χάρης "χτύπησε...." Απαντά στην Περιφέρεια

 Οι περισσότερες σκιές στη ζωή μας δημιουργούνται επειδή εμείς στεκόμαστε μπροστά στο δικό μας φως. Ralph Waldo Emerson
Τι κρίμα, που πρέπει να υπενθυμίσω τα βασικά μιας κοινά αποδεκτής θεσμικής λειτουργίας στους συντάκτες της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας , που ενοχλήθηκαν γιατί ως Πρόεδρος του Ι.Σ.Κοζάνης τόλμησα και άρθρωσα λόγο για την διοργάνωση εκδηλώσεων περί την υγεία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή αίτηση αιγίδας του καθ ύλην αρμόδιου επιστημονικού φορέα.
Υπενθυμίζω λοιπόν ότι σύμφωνα με τον αρ.292 παρ 4. ν.4512/2018
"Οι φορείς και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που προτίθενται να πραγματοποιήσουν συνέδρια ή εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος, ενημερώνουν, πριν την οποιαδήποτε αναγγελία της πραγματοποίησής τους, τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο."
Άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται ούτε σε πολίτη, πόσο μάλλον σε αιρετούς θεσμικούς εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
Ερωτώ ευθέως τους συντάκτες της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας, υπήρξε κάποια τέτοια ενημέρωση, από ποιόν και πότε;
Αντιθέτως υπήρξε έγγραφο σας προς τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης ναι ή όχι;
Η μη αντίδραση μας κατά την τέλεση των εκδηλώσεων εδράζεται:
α) στην ακράδαντη πεποίθηση ( που επαληθεύτηκε) ότι οι άξιοι συνάδελφοι που συμμετείχαν θα επιτελούσαν με επιτυχία το έργο τους,
β) σε κάτι που δυστυχώς οι συντάκτες της ανακοίνωσης αγνοούν ή ηθελημένα δεν επιθυμούν, αυτό που οι θεσμικοί φορείς πρέπει έχουν ως ανώτερο σκοπό πάνω από αυτό που και οι ίδιοι εκπροσωπούν, το κοινό καλό.
Τέλος θα ήθελα να λυτρώσω τους συντάκτες από τις ψευδαισθήσεις που τους στοιχειώνουν τον νου, για τις προσωπικές μου φιλοδοξίες.
Πέρα του να είναι καλά η οικογένεια μου, να αγωνίζομαι για τους συναδέλφους μου, να βοηθώ τον τόπο μου και τους συνανθρώπους,, είναι να παραμένω ακέραιος αυτόφωτος χωρίς οπισθόβουλες σκέψεις.
Μια μέρα, κάπου αναπόφευκτα..θα συναντήσεις τον εαυτό σου, κι αυτή, μπορεί να είναι ή πιο ευτυχισμένη, ή πιο πικρή μέρα σου.
P. Neruda


Χαράλαμπος Γ. Τσεβεκίδης
Πρόεδρος Ι.Σ.Κοζάνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια