Παρουσιάστηκε στην Κοζάνη το βιβλίο «Τα πρόσωπα της ψυχής – 16 Ιστορίες ψυχοθεραπείας»

 


Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τα πρόσωπα της ψυχής – 16 Ιστορίες ψυχοθεραπείας» του Δημητρίου Σ. Πέτρου από τις Εκδόσεις Παρέμβαση το απόγευμα του Σαββάτου στο καφέ «Μπλε Ελάφι».
Για το βιβλίο μίλησαν η Αγνή Κανδύλη-Μυκωνιάτη (Δικηγόρος) και η Δήμητρα Παπανικολάου (Συγγραφέας – Χημικός Μηχανικός). Την παρουσίαση συντόνισε η Φιλιώ Μπτούρη (Φιλόλογος - Υπ. Δρ Δημοσιογραφίας), ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διαβάστηκαν από την Ανθή Λιάκου (Ηθοποιό – Σκηνοθέτιδα).
Πρόκειται για τη συλλογή 16 αφηγήσεων που τελέστηκαν στα πλαίσια συνεδριών ψυχοθεραπείας και το απόσταγμα του βαθύτερου νοήματός τους καταγράφηκε από τον παιδοψυχίατρο – συγγραφέα Δημήτρη Πέτρου.


***


Ο παιδοψυχίατρος Δημήτρης Πέτρου γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1973 στην Θεσ/νίκη. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κωμόπολη της Ιερισσού Χαλκιδικής και στη συνέχεια έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία παίρνοντας το πτυχίο του στις 14 Νοεμβρίου 2000. Ειδικεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. “Γεώργιος Παπανικολάου” στη Θεσ/κη. Από το 2016 διατηρεί δικό του ιατρείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου ασκεί το κλινικό του έργο με μεγάλο ζήλο. Συνεργάζεται με ψυχολόγους, λογοθεραπευτικά κέντρα της πόλης, πραγματοποιεί διαλέξεις με θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και είναι ραδιοφωνικός παραγωγός σε διαδικτυακή εκπομπή, στην οποία θίγονται θέματα ψυχικής υγείας. Οι εκπαιδεύσεις του στην εγκληματολογία και στην ψυχιατροδικαστική ψυχολογία στάθηκαν αφορμή να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στο οικογενειακό δίκαιο αναλαμβάνοντας τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου σε δικαστικές υποθέσεις.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια