Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα του “Group Therapy»




 


Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης «Group Therapy» παραγωγής του ΔΗ.Π.ΕΘΕ Κοζάνης.

Μίλησαν ο Νίκος Κέφαλος, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο Λευτέρης Πλασκοβίτης, σκηνοθέτης της παράστασης και οι ηθοποιοί, Χρήστος Ευθυμίου, Κώστας Μουταφτσής, Δανάη Σταματοπούλου και Δημήτρης Συνδουκάς.

Η παρασταση θα ανέβει στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Παρασκευή 1, Σάββατο 2, Κυριακή 3 Ιουλίου ώρα 9:15 μ.μ..

 

Πριν τον  Γ‘ Παγκόσμιο πόλεμο, την επισιτιστική κρίση, την εισβολή των Τούρκων και τις εκλογές, θα πεθάνουμε όπως θέλουμε εμείς… από τα γέλια!!!

Όλοι και όλες πάμε για «Group Therapy».

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και φέτος το καλοκαίρι, είναι εδώ.

Παρόν, με συνέπεια και συνέχεια, στα πολιτιστικά και δη θεατρικά δρώμενα, της πόλης, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Φέτος το καλοκαίρι, θα βάλει τη σφραγίδα του με την παράσταση – κωμωδία, παραγωγής του, «Group Therapy».

Το  «Group Therapy»  γράφτηκε το 2019 και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη.

Σε ένα κόσμο που δεν μπορεί να συνέλθει από τις απανωτές κρίσεις (μνημόνια, πανδημία, πόλεμος, ακρίβεια, φτώχια και ανεργία), οι άνθρωποι γίνονται ανασφαλείς, φοβικοί, επιθετικοί και οι μόνοι που χαίρονται είναι οι …ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι που βλέπουν τα ιατρεία τους συνεχώς … sold out!!!


Η νέα, ανατρεπτική κωμωδία «Group Therapy» της Πένυς Φυλακτάκη, μας καλεί σε μια… αποτοξίνωση γέλιου, για να ανακαλύψουμε, πως φόβοι και ανασφάλειες  εξαφανίζονται, μόνο αν τις κοιτάξουμε κατάματα σαν να είναι κιόλας παρελθόν.

Δυο τύποι που δεν θα βρίσκονταν, υπό κανονικές συνθήκες, ποτέ στον ίδιο χώρο μαζί, συναντιούνται με την γραμματέα μιας κορυφαίας ψυχολόγου στο ιατρείο της και τότε γίνεται το …σώσε!!!

Η συνύπαρξή τους στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου, οι διαφορετικές ανάγκες, οι επιθυμίες και τα θέλω τους, δημιουργούν μια χιονοστιβάδα κωμικών και δραματικών καταστάσεων που εναλλάσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Καταστάσεις γνώριμες, που τις συναντούμε πολύ συχνά στον περίγυρο μας, και πολλές φορές, ακόμα και μέσα μας.

Γελάω σημαίνει μπορώ να πάρω απόσταση και να δω τον κόσμο σαν να βρίσκομαι έξω από αυτόν. Να βγω από μια κατάσταση και να την αντιμετωπίσω με την ψυχολογία νικητή.






 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια