Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Σεβαστής Κωνσταντινίδου "Ήλιος στο παράθυρο"

 


Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Σεβαστής Κωνσταντινίδου "Ήλιος στο παράθυρο" την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο καφέ-wine bar "Το μπλε ελάφι", στην Κοζάνη. Ήταν μια συνδιοργάνωση του ΣΦΚ, των εκδόσεων Ιωλκός και του βιβλιοπωλείου "Στοά του βιβλίου".

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Ελένη Γερούση, Φιλόλογος, Δρ Φιλοσοφίας, Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος, Υπ. Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής και Γιώργος Παπαδόπουλος, Δάσκαλος, ΜΑ στη Δημιουργική Γραφή.Διηγήματα διάβασαν οι Ελένη Βαγιαννίδου, Γιώτης Βασιλειάδης, Βάσω Παπαθανασίου, Γιώργος Πελεκούδας και Τάνια Πάκου.

Την εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός Γκέλη Κουσκουλή, η οποία σύστησε στο κοινό τη συγγραφέα και το έργο της.

Εκ μέρους του Συνδέσμου χαιρετισμό απηύθυνε η φιλόλογος Ολυμπία Τσικαρδάνη και μέλος του Δ. Σ.

Δυο λόγια για το βιβλίο

Μικρές ιστορίες, ιστορίες της μιας ανάσας, που αναφέρονται στα "εν οίκω", στα "εν δήμω" και στα "εν τω καιρώ εκείνω" αποκαλύπτοντας τους φόβους, τις αγωνίες και τα όνειρα των πρωταγωνιστών. Τι συμβαίνει όταν η γυναίκα με τη βαλίτσα στο χέρι βλέπει ένα ανθισμένο ζουμπούλι στην αυλή; Ποιος σκάβει νυχτιάτικα κάτω από τη μεγάλη καρυδιά; Τι γίνεται όταν μια κρυμμένη καταπακτή έρχεται στο φως; Πώς είναι να πίνεις γουλιές Metaxa ενώ ξεθάβεις στο κοιμητήριο μεσάνυχτα; Τι ζητάει μια γιαγιά με ένα νυχτικό και ένα μπουφάν στη μέση του δάσους; Τι σχέση μπορεί να έχει ένας καθηγητής πανεπιστημίου με έναν αχυρώνα που φλέγεται; Όλες οι ιστορίες της συλλογής αφήνουν σχισμές, χαραμάδες για να περάσει το φως και να εμφανιστεί ο Ήλιος στο παράθυρο ακόμη κι όταν όλα φαίνονται να χάνονται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια