Εκλογές δασκάλων νηπιαγωγών χωρίς να κλείσουν τα σχολεία… -Να τους αφήσει ήσυχους θέλουν...(η Κεραμέως)





Εκλογές την Τετάρτη 1 Ιουνίου για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ώστε να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο συνέδριο της ΟΛΜΕ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης. Στις εκλογές συμμετέχουν 4 παρατάξεις, ενώ η εκλογική διαδικασία γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.




Ο νυν πρόεδρος του συλλόγου κ. Αθανάσιος Κωτούλας και εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συνεργασίας, σε δηλώσεις του είπε: “Ο σύλλογος μας έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο στις φονικές πυρκαγιές σε Εύβοια, και Αττική στέλνοντας παιδαγωγικό υλικό, αλλά και στο Δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι, κατά την περίοδο του σεισμού. Επίσης σε τοπικό επίπεδο προσφέραμε παιδαγωγικό υλικό σε σχολεία της Κοζάνης”.
Σε ότι αφορά τη στάση της υπουργού είπε: “Η στάση της υπουργού κ. Κεραμέως τα τελευταία δυο χρόνια απέναντί μας είναι απαράδεκτη. Είναι ανάστατος ο εκπαιδευτικός κόσμος με την πολιτική που εφαρμόζει. Αυτό που θέλουμε είναι να μας αφήσει να κάνουμε ήσυχα και όμορφα τη δουλειά μας’.


Ο Χρήστος Κυριακόπουλος εκ μέρους του αυτόνομου δικτύου εκπαιδευτικών ανέφερε: “Τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι πάρα πολλά. Πιστεύω με την αλλαγή συσχετισμών στα δημόσια και κεντρικά όργανα να πάμε πολύ καλύτερα”.


Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Κώστας Δεμιρτζίδης στάθηκε στην εκλογική διαδικασία η οποία γίνεται διαζώσης αλλά και ηλεκτρονικά: “Οι εκλογές γίνονται με δυο τρόπους γιατί αλλιώς ο σύλλογος δεν θα αναγνωριστεί. Εμείς είμαστε ενάντια στην ηλεκτρονική διαδικασία διαδικασία’.

Τέλος η Ειρήνη Ευαγγελοπούλου από την Αγωνιστική Συσπείρωση τόνισε: ‘Φτάνει ως εδώ αρκετά ματώσαμε. Διεκδικούμε να μη γίνει καμιά αξιολόγηση. Να μην περάσει ο νόμος Χατζηδάκη, γιατί ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι”.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια