Άμεση εξυγίανση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ζητά από τον Δήμαρχο η Κοινότητα Κοζάνης

 



Άμεση εξυγίανση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ζητά από τον Δήμαρχο η Κοινότητα Κοζάνης





Θεωρούμε χρέος μας ως Κοινότητα Κοζάνης να τοποθετηθούμε για όσα συμβαίνουν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.




Το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δεν τήρησε την ορθή διαδικασία επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή, μη εξετάζοντας τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων που ήταν απαραίτητα για τη θέση, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού για τον επιλεχθέντα, διότι θεωρήθηκε παράτυπη η διαδικασία επιλογής, και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές.




Θεωρούμε υποχρέωσή μας ως Κοινότητα Κοζάνης, να σταθούμε στο πλευρό των επαγγελματιών καλλιτεχνών της πόλης, των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται βάναυσα, αλλά και των τέως προέδρων και μελών των περασμένων Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, που θυσίασαν χρόνο, ιδέες και ενέργεια, ώστε να ιδρυθεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το 1997, και κατόπιν να έχει μια συνεχή ανοδική πορεία, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή περιφερειακά θέατρα στη χώρα με ουσιαστικό έργο. Ένας οργανισμός που όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε κόσμημα και φάρος πολιτισμού για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.




Όλα αυτά μέχρι που η παρούσα διοίκηση ανέλαβε τα ηνία, καθώς εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι υπήρξε άκρως βλαπτική και επικίνδυνη για τον θεσμό. Πέραν του φιάσκου της επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή, είναι υπεύθυνη για την εσωστρέφεια, την παντελή έλλειψη οράματος, αλλά και την άγνοια που επιδεικνύει σε θεσμικά θέματα, με αποτέλεσμα την κατά το δοκούν ερμηνεία των νόμων και του πλαισίου που διέπει έναν πολιτιστικό οργανισμό αυτού του μεγέθους. Είναι υπεύθυνη για το ανύπαρκτο καλλιτεχνικό έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ολόκληρο τον χειμώνα και το φετινό καλοκαίρι, καθώς δεν μπορεί μια -πολύ κατώτερη των περιστάσεων και του κύρους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης- καλοκαιρινή παραγωγή να αποτελεί άλλοθι καλλιτεχνικού έργου. Το κοινό της πόλης διψά για ποιοτικό θέατρο, κάτι που η παρούσα διοίκηση του στερεί με τις επιλογές της.



Καλούμε άμεσα τον δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, να προχωρήσει στην εξυγίανση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, αντικαθιστώντας τα μέλη που έδρασαν ενάντια στους σκοπούς λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., παρακάμπτοντας το τυπικό και πιθανότατα νόμιμο της διαδικασίας.



Ας μη χαθεί άλλος χρόνος κ. Δήμαρχε. Ο ίδιος άλλωστε αναγνωρίσατε δημόσια ότι αν δοθεί δεύτερη αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Ήρθε η ώρα να τις αποδώσετε, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τον ιστορικό θεσμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μας, προς τους υποψηφίους που πήραν μέρος στην προκήρυξη και είναι έκθετοι, προς τις προηγούμενες διοικήσεις, προς τους καλλιτέχνες της πόλης, και προς όλους τους δημότες και τις δημότισσες.




Συμβούλιο Κοινότητας Κοζάνης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια