Γιώργος Αμανατίδης «Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χρηματοδότηση, με τη μορφή κρατικής ενίσχυσης, των παραγωγών γουνοφόρων ζώων»

 
Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χρηματοδότηση, με τη μορφή κρατικής ενίσχυσης, των παραγωγών γουνοφόρων ζώων. Μια πολύ σημαντική εξέλιξη την οποία προωθήσαμε συστηματικά σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του κλάδου της γούνας, τους οποίους ευχαριστώ, όπως και την πολιτική ηγεσία, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι πληρωμές προς τους δικαιούχους, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πρέπει να γίνουν μέχρι 30/06/2022 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ.

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσω να μεριμνώ μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή της ενίσχυσης.Εγκρίθηκε και το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων γούνας, (όλοι οι ΚΑΔ που δηλώθηκαν πλην εκτροφής)

Αναμένεται να υπογραφεί η Πρόσκληση εντός 10 ημερών περίπου, η οποία και θα δημοσιοποιηθεί για υποβολή στοιχείων από τους ενδιαφερόμενους.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία διασταυρώσεων των στοιχείων προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές εντός του καλοκαιριού.

Ειδικότερα:

· Μέγιστο ποσό 50.000Ε ανά επιχείρηση

· Επιχορήγηση σε ποσοστό 50% επί των λειτουργικών δαπανών

Άλλη μία δέσμευση της Κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, γίνεται πράξη προς όφελος του κλάδου της γούνας.

Άλλη μια προσπάθεια που κάναμε με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και την κα Αντωνίου Μαρία, είχε αίσιο τέλος.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την ταχεία και ουσιαστική ανταπόκριση σε ένα δίκαιο αίτημα των εκπροσώπων του κλάδου και ειδικότερα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας (ΕΟΣ) και του Προέδρου κ. Άκη Τσούκα.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια