Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντικών Δράσεων για το Περιβάλλον από τον Δήμο Φλώρινας και το Γραφείο Εθελοντισμού

 


Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντικών Δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που διοργάνωσε ο Δήμος Φλώρινας με το Γραφείο Εθελοντισμού.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής:

- Την Παρασκευή 3-6-22 στην κοινότητα Αγίας Παρασκευής, όπου έγινε εξωραϊσμός και φύτευση λουλουδιών στην πλατεία.

- Τη Δευτέρα 6-6-22 στην κοινότητα Μελίτης έγινε καθαρισμός των εξωτερικών χώρων του Ιατρείου και της κοινότητας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου με την υποστήριξη εθελοντών του Γραφείου Εθελοντισμού και στη συνέχεια φύτευση λουλουδιών.

- Την Τρίτη 7-6-22 εθελοντές και εθελόντριες του Γραφείου Εθελοντισμού μαζί με εθελοντές - εθελόντριες κατοίκους της κοινότητας Δροσοπηγής, φρόντισαν την καθαριότητα και το βάψιμο της κεντρικής πλατείας όπου πραγματοποιήθηκε και φύτευση λουλουδιών, εν όψει της πανήγυρης του Αγίου Πνεύματος.

- Την Τετάρτη 8-6-22 οι λιλιπούτειοι εθελοντές και εθελόντριες, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης, φύτεψαν λουλούδια στον αύλειο χώρο του σχολείου.



- Την Πέμπτη 9-6-22 σειρά είχε ο εξωτερικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Φλώρινας. Στον χώρο πραγματοποιήθηκε βάψιμο των κερκίδων και των βάσεων των μπασκετών, καθώς και φύτευση λουλουδιών, με μεγάλη συμμετοχή και καθοριστική βοήθεια εκπαιδευτικών και μαθητών του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας.

- Η Εβδομάδα Εθελοντικών Δράσεων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10-6-22 στο Δημοτικό σχολείο Κ. Κλεινών, όπου πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές φύτευση λουλουδιών στο χώρο του σχολείου.

Ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά:

- Τους Προέδρους των κοινοτήτων που συμμετείχαν και συνέβαλαν στον εξωραϊσμό χώρων που οι ίδιοι επέλεξαν.

- Τους/τις Διευθυντές/τριες και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για τη συμμετοχή τους και τη μέριμνα προστασίας των μαθητών και μαθητριών.

- Τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων οι οποίοι με την συμμετοχή τους έστειλαν ένα πανίσχυρο και ελπιδοφόρο μήνυμα για την ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος στον τόπο μας.

- Τους χορηγούς: Φροντιστήριο ξένων γλωσσών Σοβισλή Γλυκερία- Τορνικίδη Ιωάννη  και Τεχνικό Γραφείο Κωνσταντινίδη Νικόλαου, οι οποίοι συνεισέφεραν στη δαπάνη αγοράς λουλουδιών και άλλων υλικών.

- Την ομάδα εθελοντών του Γραφείου Εθελοντισμού οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο, κόπο και μεράκι για να διασφαλιστεί ένα όμορφο αποτέλεσμα καλλωπισμού στους χώρους δράσεων.

Η Δημοτική αρχή πιστεύει βαθιά στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών και στην προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος σε όλους τους χώρους του Δήμου μας, στην πόλη μας και σε κάθε κοινότητα.

Είναι και θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής και αρωγός σε κάθε τέτοια συλλογική προσπάθεια για ένα καθαρότερο και ομορφότερο περιβάλλον. 

Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Μαζί κερδίζουμε το στοίχημα του Εθελοντισμού στον τόπο μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια