Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»-Όταν το θράσος περισσεύει, η περίπτωση Λ. Μαλούτα και μετεγκατάστασης Ακρινής

 




  • Ο αυτοδιοικητικός που κάθεται επί 32 χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου, διανύει την τρίτη του περίοδο ως Δήμαρχος Κοζάνης και λειτουργεί σαν να προήλθε από παρθενογένεση.

  • Ο αυτοδιοικητικός που αποτέλεσε και αποτελεί βασικό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ξέχασε στα συρτάρια των υπουργείων του για χρόνια είτε ως κυβέρνηση είτε ως συγκυβέρνηση την υπόθεση της μετεγκατάστασης.

  • Ο αυτοδιοικητικός που δρώντας ως λαγός κυβερνητικών επιλογών είπε το αμίμητο σε επίσημη σύσκεψη “δεν υπάρχει πλέον νόμος για την μετεγκατάσταση” τη στιγμή που και στον πλέον αδαή είναι γνωστό ότι ένας νόμος καταργείται μόνο με έναν νέο.

  • Ο αυτοδιοικητικός που έχει μετατρέψει τον Δήμο Κοζάνης σε αδειανό πουκάμισο και περιμένει ειλημμένες αποφάσεις για την Ακρινή που διαμορφώνονται από το υπουργείο, βουλευτές και κάποιους επισπεύδοντες απλά για να τις επικυρώσει στο δημοτικό συμβούλιο.

  • Ο αυτοδιοικητικός που διατυμπανίζει υποκριτικά ότι την απόφαση για το μέλλον της Ακρινής θα την λάβουν οι Ακρινιώτες ενώ συγχρόνως είτε συμμετέχει είτε στηρίζει εν κρυπτω συνεννοήσεις και συμβάλει στον διχασμό του χωριού.

  • Ο αυτοδιοικητικός που αρνήθηκε την στήριξη στους Ακρινιώτες όταν αυτοί προσέφυγαν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

  • Ο αυτοδιοικητικός που έχει ξεχάσει ότι είναι επικεφαλής ενός Δήμου στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η προάσπιση των συμφερόντων και του μέλλοντος και της Ακρινής και έχει εκχωρήσει την συγκεκριμένη αρμοδιότητα στον κάθε πρόθυμο.

  • Ο αυτοδιοικητικός που δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ακρινή τα τελευταία κρίσιμα χρόνια παρά μία φορά ως συνοδός υπουργικής κουστωδίας.

  • Ο αυτοδιοικητικός που απλά σιωπά, λειτουργεί ως παρατηρητής και υποστηρίζει την θεσμική εκτροπή που διενεργείται αυτή την στιγμή στην Ακρινή

  • Ο αυτοδιοικητικός που δηλώνει μονίμως αναρμόδιος και λάμπει δια της απουσίας του από κάθε σημαντική διεκδίκηση του τόπου.

Αυτός ο αυτοδιοικητικός συνεχίζει την τακτική της μετάθεσης ευθυνών, αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας και έχει το θράσος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να κατηγορεί άλλους ως νεκροθάφτες του θέματος της μετεγκατάστασης της Ακρινής κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Προτείνουμε στον κύριο Μαλούτα να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να αντιληφθεί ποιος είναι ο πραγματικός νεκροθάφτης των δίκαιων αιτημάτων των Ακρινιωτών, εάν φυσικά του έχει απομείνει η ελάχιστη ευθιξία.


Κοζάνη 22/06/2022

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια