Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η πριγκίπισσα Νευρωνία και ο μαγικός καθρέφτης»


Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η πριγκίπισσα Νευρωνία και ο μαγικός καθρέφτης» (Εκδόσεις Παρέμβαση) της Αρχοντίας Σπαχίδου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, το βράδυ της Τετάρτης. 

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Ελένη Γκατζογιάννη, Νηπιαγωγός και η Βιβή Νίκου, Νηπιαγωγός. Στην αφήγηση  ήταν η Αναστασία Τοπάλη, Καθηγήτρια μουσικής και στο βιολί, ο Στέφανος Γκλιάνας.«Η πριγκίπισσα Νευρωνία και ο μαγικός καθρέφτης» είναι ένα παιδικό βιβλίο που με ευφάνταστο τρόπο περιγράφει την ιστορία της γκρινιάρας πριγκίπισσας Νευρωνίας. Μεταφέροντας τα παιδιά σε μια άλλη εποχή, με τη βοήθεια του καθρέφτη, τα κάνει να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους και την ομορφιά της ζωής. Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από τον ζωγράφο Gjergi Kola.


***


Η Αρχοντία Σπαχίδου γεννήθηκε το 1986 στην Κοζάνη. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φαρμακοποιός στην πόλη της Κοζάνης. Έχει τελειώσει, ακόμα, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και το διάβασμα γενικότερα την ώθησε να πειραματιστεί με τις λέξεις. Η επαφή με τη δημιουργική γραφή σε συνδυασμό με τη μητρότητα οδήγησαν στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια