Ζήσε Μάη....Έρχονται χρήματα στην περιοχή μας, αλλά σε βάθος χρόνου. (Στα επόμενα 7 χρόνια)- Εγκρίθηκε το ελληνικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,63 δις ευρώ



Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης & τα τρία Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που το συνοδεύουν, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,63 δις ευρώ.

Το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, μέσω συνέντευξης τύπου με θέμα την "Έγκριση του Σχεδίου του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης", που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης, χαρακτήρισε ευχάριστες αυτές τις ειδήσεις.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη περισσότερα από 1 δις ευρώ θα έρθουν στην Περιφέρεια μας τα επόμενα 7 χρόνια, ώστε να στηριχθεί το μέλλον της περιοχής και η διαφοροποίηση του παραγωγικού μας μοντέλου.

“Είναι μια ιστορική στιγμή για τη Δυτική Μακεδονία είναι ένα σημείο καμπής των τελευταίων ετών. Η Δυτική Μακεδονία μπαίνει σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης. Αμέσως μετά το καλοκαίρι θα βγουν οι πρώτες προσκλήσεις- εντός του 2022- για να στηρίξουν την δημιουργία νέων θέσεως εργασίας. Είμαστε μπροστά στις εξελίξεις. Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια παίρνει τα σκήπτρα σε ότι άφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε τέτοιες επιτυχίες. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Γεωργιάδη και Παπαθανάση, τον κ. Μουσουρούλη και όσους συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία”, τα λόγια του κ. Κασαπίδη.


Η Ανάρτηση του Μιχάλη Παπαδόπουλου

 

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης & τα τρία Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που το συνοδεύουν, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,63 δις ευρώ

Πρόκειται για το 1ο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που εγκρίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή η πρωτιά καθιστά πλέον εφικτή τη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων που θα δώσουν νέα πνοή ανάπτυξης στις επηρεαζόμενες περιοχές, με βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο.




Θανάσης Τέγος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια