Συνελήφθη 60χρονος στην Πτολεμαΐδα, κατασχέθηκαν 2.580- πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων





Συνελήφθη στις 21-06, το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 60χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το πρωί αρχικά έλεγχο στον 60χρονο και ακολούθως έρευνα στην οικία του στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν συνολικά -2.580- πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φορολογικοί δασμοί.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε, ότι ο 60χρονος συγκέντρωνε ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, τις οποίες διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση αυτών και την αποφυγή καταβολής ανάλογου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης.

Ανωτέρω ποσότητες αφορολόγητων τσιγάρων, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας, ώστε να προσδιοριστούν οι σχετικοί δασμοί, ενώ o συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια