Βασίλης Παπαποστόλου πρώην πρόεδρος βιβλιοθήκης Κοζάνης: Οι 118 ψηφιακές δράσεις, η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Κ.Δ.Β.Κ και οι γνωριμίες και το τρέξιμο...του Γιώργου Αμανατίδη

 

Ο Βασίλης Παπαποστόλου πρώην πρόεδρος βιβλιοθήκης Κοζάνης με αφορμή την έγκριση (απόφαση ένταξης της Πράξης) της Πρόσκληση 118 για ψηφιακές δράσεις και την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Κ.Δ.Β.Κ, επισημαίνει τα εξής:


Η (ολοκληρωμένη πλέον) έγκριση (απόφαση ένταξης της Πράξης) της Πρόσκληση 118 για ψηφιακές δράσεις και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Κ.Δ.Β.Κ, είναι "αφιερωμένη" και σ' όλους τους "θεωρητικούς" της περιοχής μας, πολιτικούς και μη, που προσφέρουν "λόγους όμορφους" για το κόσμημα μας αυτό των 7.000 τ.μ

Οι 600.000€ και όλο το project που θα υλοποιηθεί ως συνοδεία, είναι ότι πιο δύσκολο αλλά κι ότι πιο όμορφο πετύχαμε στη Βιβλιοθήκη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που ήμουν πρόεδρος. Πήραμε την πρόσκληση 118 τη μελετήσαμε και μέσα σε 25 μέρες στήσαμε το φάκελο που τελικά "κέρδισε". Όταν κάποιοι γελούσαν και δεν το πίστευαν. Εννοείται πως κι εδώ συμφωνώ απολύτως με το Δήμαρχο της πόλης, "οι γνωριμίες μας στα κέντρα των αποφάσεων" έπαιξαν τρομερά σημαντικό ρόλο.

Οι γνωριμίες και το τρέξιμο του Γιώργου Αμανατίδη και του προέδρου της Βιβλιοθήκης (ζητώ συγνώμη, σπάνια το κάνω, αλλά εδώ δε μπορούσα να μην το σχολιάσω).

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στη διευθύντρια της Βιβλιοθήκης την κυρία Στεργιόπουλου, που αγωνίστηκε τόσο με την εμπειρία της,



σε όλους τους υπαλλήλους της Κοβενταρείου που ετοίμασαν αυτά που χρειαζόμασταν (ιδιαίτερη μνεία στην κυρία Μαργαρίτη και τον κύριο Εμμανουηλίδη), στους λογιστές μας, στο φίλο Βασίλη Κορκά από το Δήμο Κοζάνης και φυσικά στους εξωτερικούς μας συνεργάτες που ενεργοποίησα με απόλυτη σιγουριά για την τεχνογνωσία τους, όταν κάποιοι μου ανέφεραν τι λένε "τα κιτάπια". Το Διοικητικό συμβούλιο το άφησα στο τέλος γιατί χάρη στη συνεργασία τους και τις αποφάσεις τους, δεν έμεινε πουθενά κανένα "κενό" στο εγχείρημα.

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη ΠΡΈΠΕΙ

να συμμετάσχει (και να παίρνει) κάθε χρόνο, σε ότι πρόγραμμα "κυκλοφορεί". Το μέγεθος της είναι τόσο μεγάλο που με μια συμβατική απλά "οργάνωση", κανείς στα κέντρα αποφάσεων δε θα μπορέσει να την.. αποκλείσει.

Αυτό σημαίνει εξωστρέφεια, αυτό σημαίνει management, αυτό σημαίνει σεβασμός στα λεφτά των πολιτών.

Όποιος κι αν είναι πρόεδρος, όποιο κι αν είναι το Διοικητικό συμβούλιο, η Βιβλιοθήκη πρέπει να στηριχθεί ΑΠ' ΟΛΟΥΣ. Γιατί απλά ανήκει σε όλους.

Υ.γ: Ζητώ συγνώμη αν τοποθέτησα και τον εαυτό μου στο κάδρο της επιτυχίας.

Απλά ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα που πετύχαμε.

*** Απόφαση Ένταξης της Πράξης "Ψηφιακές δράσεις αξιοποίησης και ανάδειξης του Πολιτιστικού αποθέματος της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια