1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών από 1 εως 3 Ιουλίου στο Βελβεντό Κοζάνης

 Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 1 εως 3 Ιουλίου 2022 στο Βελβεντό Κοζάνης. Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» θα συμμετέχουν 15 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου από την έναρξη την Παρασκευή 1η Ιουλίου έως τις Κυριακή 3 Ιουλίου οι διοργανωτές επιχειρούν κάτι το διαφορετικό.


Αναμένεται να καταφθάσουν πάνω από 350 χορωδοι από ολόκληρη την Ελλάδα ενώ με τους συνοδούς και συνολικα τους επισκέπτες αναμένεται πλήθος κόσμου να κατακλύσει το όμορφο Βελβεντό αφού ήδη κυριολεκτικά έχουν σπάσει τα τηλέφωνα από ενδιαφερόμενους κατοίκους της γύρω περιοχής.Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών έχει σαν σκοπό να καθιερωθεί και εδραιωθεί σαν θεσμός, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της μουσικής, μέσω της συνεργασίας των χορωδιών.

Η Τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00, στο Ανοιχτό Θέατρο του Αθλητικού κέντρου Βελβεντού, ενώ η Είσοδος είναι Ελεύθερη για το κοινό.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμος Βελβεντού και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Βελβεντού.


Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022: Χορωδίες παιδικών, εφηβικών & νεανικών τμημάτων

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022: Χορωδίες ενηλίκων

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022: Σεμινάριοwww.velventinesfones.gr


Με τιμή

το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής

«Βελβεντινές Φωνές»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια