Kοζάνη: Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

 


Την παιδική θεατρική παράσταση «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν παρουσιάζει στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης στις 7 & 8 Μαΐου 2022 η νεοσύστατη θεατρική παρέα της πόλης «Θέατρο ΠΑΡΕΑ».



«Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» είναι ένα από τα ομορφότερα παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ. Εξυμνεί την αξία της αγάπης, της ελευθερίας, της προσφοράς και της συγχώρεσης.

Το αληθινό αηδόνι δεν τραγουδά επειδή κάποιος του το επιβάλλει, ούτε τραγουδά χωρίς να σταματά. Έτσι ο αυτοκράτορας το διώχνει και κρατά το μηχανικό αηδόνι. Μπορεί όμως μια μηχανή να διατηρηθεί για πάντα και να προσφέρει όσα προσφέρει ένα ζωντανό πλάσμα;

Όταν το μηχανικό αηδόνι χαλάει, ο αυτοκράτορας αρχίζει να βυθίζεται σε μελαγχολία, θυμίζοντάς μας τους ανθρώπους εκείνους που αναζητούν την ευτυχία στα υλικά αγαθά και όχι στην απλότητα και στις καθημερινές χαρές.

Το αληθινό αηδόνι όμως επιστρέφει και συγχωρεί τον αυτοκράτορα. Η αγάπη του και το υπέροχο τραγούδι του σώζει τον αυτοκράτορα, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι το μόνο που χρειάζεται στη ζωή είναι να λειτουργούμε με γνώμονα την αγάπη.

Όμορφα σκηνικά, γεμάτα χρώματα και μοναδικές μουσικές μας ταξιδεύουν στη μακρινή Κίνα, προσφέροντας μια μοναδική και διασκεδαστική διαδραστική παράσταση στους μικρούς και στους μεγάλους θεατές. Άλλωστε τα κλασικά παραμύθια απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.



Συντελεστές:

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Δώρα Σιαλβέρα

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Χορογραφίες: Στέλλα Ζήκου

Παίζουν:

Δημήτρης Συνδουκάς

Σέβη Αιβαζίδου

Βαγγέλης Δισλάκης

Εύη Κατσίκα

Νίκη Πλιάκη

Παραγωγή: Delta Productions

Φωτογραφία: Νατάσσα Σκαφίδα


Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαϊου 2022

Ωρα: 6:00 μ.μ.

Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Γενική Είσοδος: 5 €


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια