“Ανοίγει” η Eβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας

 


Από τη Δευτέρα 30 Μαΐου, ξεκίνησε η Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιουνίου, με διάφορες δράσεις που θα λάβουν χώρα στην περιοχή μας. Τη Δευτέρα στο Κοβεντάρειο παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου παρουσία, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα. Τις δράσεις διοργανώνουν: Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, τη ΔΙΑΔΥΜΑ, την ΑΝΚΟ και άλλους φορείς.

Συνοπτικά, όπως είπε ο Νικόλαο Ντάβος Διαχειριστής

Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας ‘οι δράσεις της εβδομάδας απευθύνονται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τοπικούς και εθνικούς, καθώς και σε όλους τους πολίτες της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για καινοτόμα έργα και καλές πρακτικές που ήδη επηρεάζουν ή θα επηρεάσουν στο εγγύς μέλλον την περιοχή μας”.


Η όλη εκδήλωση έχει την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου.


Οι θεματικές που θα αναλυθούν σε όλες τις ημέρες στα πλαίσια της Εκδήλωσης αφορούν τους θεματικούς άξονες:

Καθαρή ενέργεια σε αστικό περιβάλλον

Καθαρή ενέργεια στον αγροτικό τομέα

Αξιοποίηση υπολειμμάτων μονάδων βιοαερίου

Αγροτικά απόβλητα και η αξιοποίησή τους

Πράσινος και Κλιματικά Ουδέτερος Τουρισμός

Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επίτευξη της Κλιματικής Ουδετερότητας και της Αξιοποίησης των Βιοαποβλήτων

Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα

Επιπλέον, το Σάββατο 4 και η Κυριακή 5 Ιουνίου είναι αφιερωμένες στους μικρούς μας φίλους γεμάτες με διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά και 2 δημιουργικά εργαστήρια, με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κήπο και στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, καθώς και δενδροφύτευση, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο της ΔΙΑΔΥΜΑ.


Στο Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα, που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν την Ενέργεια και την Κλιματική Ουδετερότητα, τις Μεταφορές και την Κινητικότητα, τη Διαχείριση Αποβλήτων και Υδάτων και την Έξυπνη και Ψηφιακή Μετάβαση.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια