Η «Βαρειά Βιομηχανία», η δολοφονία του Δημήτρη Μπάτση και η οικονομική υποδούλωση μέσα από τη «σύμβαση cooper»! Με σχέδιο κατέστρεψαν την παραγωγική βάση και τον λαό! Διαμαντή Θ. Βαχτσιαβάνου

 


Δεν είναι η φαντασία μας, γιατί ό,τι γίνεται έχει σχεδιαστεί με πολλή μαστοριά και η εφαρμογή του ανατέθηκε σε «ειδικούς», που απλά μιλάνε την ελληνική γλώσσα, αλλά δεν έχουν ελληνική συνείδηση!

Επειδή πολύς ντόρος γίνεται για τα δάνεια και την υπερχρέωση της Ελλάδας, να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η κύρια αιτία που οδήγησε στα μνημόνια. Αν προσθέσουμε και τον αφελληνισμό κάθε παραγωγικής διαδικασίας με την συνδρομή ΕΟΚ (ΕΕ), συνδικαλιστικού κινήματος, πολιτικού συστήματος, ΜΜΕ και τη γενικότερη διαφθορά, το μείγμα παραήταν εκρηκτικό για όσα βιώνουμε σήμερα.

Αρχικά το σχέδιο είχε βάλει στο στόχαστρο τον αφανισμό των βιομηχανικών δομών, βιοτεχνίες, γεωργία και κτηνοτροφία. Για να γίνουν όλα αυτά, εκτός από την πολιτική ηγεσία και την βοήθεια των συνδικάτων, έχουμε και την συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος και αυτό δεν ήταν δύσκολο, καθότι οι διοικήσεις των τραπεζών διοριζόταν από τις κυβερνήσεις.

Έτσι, αφού διέλυσαν όλο τον παραγωγικό ιστό της χώρας, ήρθαν τα μνημόνια και με τόσα δις στο χρεωστικό της χώρας, μοιραίο ήταν να έρθουν και τα επόμενα μνημόνια. Και δεν έφταναν όλα αυτά, ήρθε ο covid, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής και το έγκλημα με το κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων να οδηγεί στην πλήρη καταστροφή.

Με την Ελλάδα πλήρως έκθετη οικονομικά, αφού πλέον δεν παράγει σχεδόν τίποτα, ο στραγγαλισμός και ο πλήρης έλεγχος από τους διεθνείς τοκογλύφους, είναι απόλυτος. Όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στα εθνικά ζητήματα. Μια Ελλάδα πιστό προτεκτοράτο των υπερατλαντικών γερακιών και του ευρωπαϊκού ιερατείου.

Είναι φτωχή χώρα η Ελλάδα για να καταντήσει επαίτης; Όχι φυσικά! Ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ έχει τα περισσότερα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά πλεονεκτήματα. Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να συναγωνιστεί τις περισσότερες χώρες!

Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ πρώτη σε βωξίτη, ψευδάργυρο, αλουμίνα και χρωμίτη. Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πρώτη σε περλίτη, νικέλιο, υδρομαγνησίτη και λευκόχρυσο. Είναι πρώτη στην ΕΕ σε μπετονίτη και δεύτερη στον κόσμο σε όσμιο. Τα Ίμια είναι γεμάτα από αυτό.

Όσο για τον χρυσό, τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα στην Ευρώπη βρίσκονται στην Μακεδονία και στη Θράκη.

Τα σχέδια για «Βόρεια Μακεδονία» και τουρκική μειονότητα στη Θράκη, δεν είναι τυχαία! Αν υπολογίσουμε τον λιγνίτη που είναι καλής ποιότητας και την ηλιακή και αιολική ενέργεια, τότε η Ελλάδα είναι ασυναγώνιστη!

Να σημειώσουμε πως ειδικά η Μακεδονία και η Θράκη κρύβουν μεγάλες ποσότητες ουρανίου και πετρελαίου και γι αυτό αλυχτούν Τούρκοι και Σκοπιανοί για Θράκη και «Μακεδονία». Να μην ξεχνάμε και το ρόλο του Βατικανού γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Αυτός που «σκάλισε» κάποτε τον υπάρχοντα, αλλά κρυμμένο πλούτο στο υπέδαφος της Ελλάδας, ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης. Ήταν ένας τίμιος πολίτης, καλός πατριώτης και άριστος επιστήμονας. Γι αυτό το «σύστημα» τον χαρακτήρισε εχθρό του και τον δολοφόνησε! Επειδή υποστήριξε με θάρρος την αλήθεια για τον ελληνικό πλούτο και πως αυτή η χώρα, αν τον εκμεταλλευθεί αυτόν τον πλούτο, έχει την δυνατότητα να γίνει αυτάρκης και ισχυρή!. «Χωρίς βαρειά βιομηχανία» είχε πει «η Ελλάδα θα παραμείνει ψωροκώσταινα»!

Εκβιάστηκε να οπισθοχωρήσει και να μη μιλήσει, αλλά δεν υπέκυψε στον εκβιασμό. Δικάστηκε γι’ αυτό από το στρατοδικείο που δίκασε τον Νίκο Μπελογιάννη. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε δια τυφεκισμού στις 30 Μαρτίου 1952. Νίκος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπάτσης, Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος, εκτελέστηκαν ξημέρωμα Κυριακής 30 Μαρτίου 1952. Στην πραγματικότητα, στο πρόσωπο του Δημήτρη Μπάτση χτύπησαν τους συνοδοιπόρους, όσους δηλαδή αγωνίζονταν από αγνό ιδεαλισμό, όπως αναφέρει στο βιβλίο του «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι» ο Τάκης Λαζαρίδης!

Η έρευνα του Δημ. Μπάτση για τον πλούτο της Ελλάδας καταγράφεται στο βιβλίο του «Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα» και έχει προτάσεις και πρόγραμμα για το πώς μπορεί να μεγαλουργήσει η Ελλάδα!

Είχε αντιληφθεί ο Δημ. Μπάτσης και τον ενεργειακό πλούτο που κρύβει το κάρβουνο για την ανάπτυξη της Ελλάδας και έγραψε για την αποικιακή εκχώρηση της Πτολεμαΐδας (περιοδικό «Ανταίος»). Στον «Ανταίο» αναφέρεται και για τη «σύμβαση cooper» και πόσο κακή ήταν αυτή για την Ελλάδα! Μια σύμβαση που στραγγάλιζε τις παραγωγικές δυνάμεις και κάθε σχέδιο για ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας!

Στην «Βαρειά Βιομηχανία» του αναλύει επιστημονικά την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και καταδικάζει τη σύμβαση cooper, η οποία οδηγούσε στην οικονομική υποδούλωση και τον ελληνικό πλούτο στον αμερικανικό όμιλο κεφαλαιούχων. Η σύμβαση αυτή ίσχυε έως το 2010 (70 χρόνια) και τότε (2010) ανανεώθηκε για άλλα 35 χρόνια, δίχως την αντίδραση κανενός κόμματος. Μόνον κάποιες μεμονωμένες φωνές ακούστηκαν!

Ο Δημήτριος Μπάτσης έδειξε με το βιβλίο του «Βαρειά Βιομηχανία» ποιος είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη της «ψωροκώσταινας». Τα ξένα συμφέροντα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους δεν του το συγχώρεσαν αυτό.

Από εκείνη την εκτέλεση η Ελλάδα συνεχίζει να σταυρώνεται, για να έρθουν τα μνημόνια, η υποθήκη των 99 χρόνων, ο covid και η κλιματική αλλαγή. Όλα όσα ακολουθούν είναι προγραμματισμένα με την υπογραφή ΟΗΕ και περιλαμβάνονται στην «Ατζέντα 21 και Ατζέντα 30» και στην «Μεγάλη Επανεκκίνηση» του Κλάους Σβάμπ!

Κάτι έβλεπε ο τεράστιος Νίκος Γκάτσος, όταν έγραφε «Πάντα στον κόσμο θα ’ρχεται Παρασκευή Μεγάλη και κάποιος θα σταυρώνεται για να σωθούν οι άλλοι.

Έλα της θάλασσα θεριό και του πελάγου μπόρα, το φοβερό σκουπιδαριό να διώξεις απ’ τη χώρα»!

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια