Ενεργειακή κοινότητα πολιτών Εράτυρας. Του Γιώργου Κ. Βάρκα

 


Η ενεργειακή κοινότητα είναι ένας τοπικός αστικός συνεταιρισμός, μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον ενεργειακό τομέα αξιοποιώντας τις καθαρές πηγές ενέργειας.

Στα όρια της Εράτυρας έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα Αιολικά πάρκα και πιθανόν να γίνουν και Φ/Β. Θεωρούμε ότι αυτή η δραστηριότητα δεν μπορεί να αφορά μόνο τους μεγάλους «παίχτες» αλλά αφορά και τους πολίτες της Εράτυρας. Η συλλογική δράση και συμμετοχή μέσα από την ίδρυση ενός Ενεργειακού Συνεταιρισμού, μπορεί να δώσει λύση επενδύοντας στην παραγωγή και πώληση ενέργειας στο δίκτυο.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα Φ/Β πάρκο ισχύος 10 MW, μέτοχοι να είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Εράτυρας, με ελάχιστη τιμή μερίδας 100 ευρώ και μέγιστο την τιμή για 0,5 MW ανά φυσικό πρόσωπο.

Για το λόγο αυτό σας προσκαλούμε στην συζήτηση που θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εράτυρας την Δευτέρα 9 Μαϊου στις 6 το απόγευμα. Θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος, οικονομικά στοιχεία, χρονοδιαγράμματα κλπ.

Γιατί εν τέλει η ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στοχεύει να εκδημοκρατίσει την ενέργεια, δίνοντας όραμα και προοπτική για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια