Παρασκευή Βρυζίδου: Επαναφορά στη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας των ΤΚ Πύργων, Μεσοβούνου και Κομνηνών

 




Με συνολική τροποποιητική απόφαση για όλη την Ελλάδα αναμένεται η επαναφορά των Τοπικών Κοινοτήτων Πύργων, Μεσοβούνου και Κομνηνών στη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με την ενημέρωση στη Βουλευτή Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, μετά από σχετικές επαφές και επιστολή προς το Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Συνημμένα: Η επιστολή προς τον Διοικητή ΑΑΔΕ: κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Με την υπ. αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Α 1035451 ΕΞ2022/21-4-2022 απόφασή σας: «Ανακαθορισμός της χωρικής αρμοδιότητας ορισμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (ΓΔΦΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» σε κάποιες τοπικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, με βάση τις ταχυδρομικές διευθύνσεις που αντιστοιχούν στους ταχυδρομικούς κώδικες (ΤΚ), η κατά τόπο αρμοδιότητα των ΔΟΥ περιήλθε στην αντίστοιχη γειτονικής ΔΟΥ.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με τις Τοπικές Κοινότητες Πύργων, Μεσοβούνου και Κομνηνών της ΠΕ Κοζάνης, όπου βάση τον ταχυδρομικό τους κώδικα-ΤΚ 53070, περιήλθαν από τις αρμοδιότητες της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, στις αρμοδιότητες της ΔΟΥ Φλώρινας, όπως αναγράφεται στην περ. 54 του πίνακα της παρ. Α.1. της απόφασή σας.

Με την υπ. αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Α 1038031 ΕΞ2022/05-05-2022 τροποποίηση της αρχικής σας απόφασης, οι περ. 38,49,51,75,76 και 77 του πίνακα της παρ. Α.1. της απόφασή σας επανήλθαν στις αρχικές ΔΟΥ.

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι Διευθύνσεις της ΑΑΔΕ συγκεντρώνουν στοιχεία και αντίστοιχα αιτήματα σε επίπεδο Περιφερειών, προκειμένου να εκδοθεί δεύτερη τροποποιητική απόφαση που θα περιλαμβάνει το σύνολο των αιτημάτων.

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και ο Δήμος Εορδαίας έχουν ενημερώσει σχετικά, αλλά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή παράλειψη, σας επισημαίνουμε και το θέμα των Τοπικών Κοινοτήτων Πύργων, Μεσοβούνου και Κομνηνών του Δήμου Εορδαίας, που πρέπει να επιστρέψουν στις αρμοδιότητες ΔΟΥ Πτολεμαΐδας για ευνόητους λειτουργικούς και οικονομικούς λόγους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια