Ο Λυκουρέντζος στην Κοζάνη για το “θέμα” της Καρπόπτωσης : Επιτροπή εργασίας ώστε να εκτιμηθεί η τυχόν ζημία που θα προκύψει στους παραγωγούς”. Ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στον ΕΛΓΑ Κοζάνης


Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Λυκουρένζος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί “από κοντά’, για διάφορα θέματα της υπηρεσίας του ΕΛΓΑ.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης “Ο κ. Λυκουρέντζος θα διαπιστώσει από κοντά το πρόβλημα με την καρπόπτωση που παρατηρείται στα δένδρα της Περιφέρεια μας.

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συζήτηση με στελέχη του ΕΛΓΑ, αλλά και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες. “Βγήκε” το συμπέρασμα πως πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή εργασίας ώστε να εκτιμηθεί η τυχόν ζημία που θα προκύψει στους παραγωγούς και να παρθούν οι αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο”.

Από μεριά του ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε: “Με συστηματική προσπάθεια, την ευαισθησία μας, αλλά και τις επιτροπές του ΕΛΓΑ, τα φαινόμενα της καρπόπτωσης θα αντιμετωπιστούν. Κάθε αξιολόγηση θα γίνεται με ακρίβεια και δικαιοσύνη. Το όλο έργο του ΕΛΓΑ, οφείλεται στην γενναιόδωρη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Νόμιμη χρηματοδότηση, (250 εκ), την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παραμελήσει τα τελευταία 10 χρόνια. Επίσης, θα ενισχύσουμε το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης σε ανθρώπινο δυναμικό”.

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια