Νοσοκομεία στην... εντατική- Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας



Τραγική είναι η εικόνα από τις ελλείψεις προσωπικού στα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, όπως σημειώνει η Ενωση Γιατρών της περιοχής. ● «Η δωρεάν δημόσια υγεία στην περιοχή αργοπεθαίνει», τονίζει η ΕΙΝΔΥΜ. ● Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Κοζάνης εκπονεί ακριβές μελέτες που υπόσχονται νοσοκομεία - παλάτια με... ανταποδοτικούς όρους λειτουργίας.


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της υποστελέχωσης και της εξουθένωσης του ιατρικού προσωπικού που εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής, χωρίς ουσιαστικά να παίρνει άδεια. Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) αναγγέλλει ότι «η δωρεάν δημόσια υγεία στην περιοχή αργοπεθαίνει», αφού στα Νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς οι κενές οργανικές θέσεις είναι στο 35%, ενώ στο Νοσοκομείο Κοζάνης φτάνουν το 45%!

Η ΕΙΝΔΥΜ διεκτραγωδεί την κατάσταση καταγράφοντας αναλυτικά τα κενά. Στο Νοσοκομείο Κοζάνης στις 5 Νοεμβρίου του 2021 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διαβάζουμε ότι δημιουργείται Πνευμονολογική Κλινική. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο δουλεύουν 2 πνευμονολόγοι, η μία εκ των οποίων σε άδεια λοχείας. Στην Παθολογική Κλινική υπάρχουν 2 μόνιμοι γιατροί από τις 7 οργανικές θέσεις που διαθέτει το νοσοκομείο. Συντρέχουν 2 ιδιώτες με μπλοκάκι, μία επικουρική παθολόγος και ένας γενικός γιατρός. Επιπλέον η υποστελέχωση στο Ακτινολογικό οδήγησε στην πραγματοποίηση μόνο 30 μαγνητικών τομογραφιών τον μήνα, ενώ κάποτε πραγματοποιούνταν 230. Η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου καλύπτει τέσσερις νομούς με… δυο γιατρούς, ενώ τα ΤΕΠ καλύπτουν γενικοί γιατροί και ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου.
https://www.efsyn.gr/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια