Κοζάνη: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Στρατή Οικονόμου

 


Αποσπάσματα από ένα βιβλίο που αποτελεί ταξίδι σε ένα μοναδικό μονοπάτι αυτογνωσίας που οδηγεί στον έρωτα, στην αγάπη, απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαΐου, στον χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκη Κοζάνης.





Το βιβλίο του Στράτου Οικονόμου: “Η Οδός Επανόδου στον Έρωτα, στην Αλήθεια, στη Ζωή, στην Αγάπη”, παρουσιάστηκε στο κοινό από τους Βασίλειο Καραγιάννη (συγγραφέα, εκδότη του περιοδικού "Παρέμβαση"), Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Αγγελόπουλο (πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης) και Απόστολο Παπαδημητρίου (συγγραφέα, μηχανικό).

Ο Στρατής Γ. Οικονόμου είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Παράλληλα με τις άριστες επιδόσεις του κατά τις εγκύκλιες σπουδές, παίρνει τα βασικά μαθήματα ζωγραφικής και μουσικής, ξεκινώντας και τη συγγραφή ποιημάτων, τη συλλογή των οποίων ολοκλήρωσε και κυκλοφόρησε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σε μεγαλύτερη ηλικία. Εγγράφεται σε Ανωτάτη Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου στην Αθήνα και μετά την πάροδο τριετίας, λαμβάνει την κρατική άδεια του σκηνοθέτη κινηματογράφου, την οποία όμως δεν χρησιμοποίησε επαγγελματικά, καθώς ήδη ήταν φοιτητής στο δεύτερο έτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η φοίτηση στην οποία απαιτούσε την αποκλειστική αφιέρωση του χρόνου του.

Ο συγγραφέας-διδάσκαλος πιάνει από το χέρι τον υποτιθέμενο νέο μαθητή και αναγνώστη του στην αρχική στάση (Α) της διαδρομής, με στόχο να συμπορευθούν, κατά τρόπο μύησης, στην Οδό επανόδου, προς την ποθεινή Πατρίδα της Αγάπης και να φθάσουν στην έσχατη στάση (Ω), ανακαλύπτοντας κατά τη διαδρομή, τις πραγματικές πηγές, του Έρωτα, της Αλήθειας και της Ζωής. Πηγές από τα νάματα των οποίων ποτίστηκαν η Θεολογία, η Φιλοσοφία, η Ψυχολογία αλλά και γενικά οι Επιστήμες, τις οποίες ο συγγραφέας με έναν ιδιαίτερο τρόπο -κάποιες φορές ρηξικέλευθο-, συμφιλιώνει, εναρμονίζει, συγκοινωνεί και επικοινωνεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια