Έφτασαν μέχρι την Αθήνα:... “Μόνιμη δουλειά για καθαρά σχολεία”. Η Δυτική Μακεδονία ήταν εκεί...

 


Mε σύνθημα «Μόνιμη δουλειά για καθαρά σχολεία», oι εργαζόμενοι-ες στη σχολική καθαριότητα, προχώρησαν σε διήμερη απεργιακή κινητοποίηση με στόχο την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Με τη συμμετοχή των καθαριστηρίων της Δυτικής Μακεδονίας,

τη Δευτέρα 16 Μαϊου, στην Αθήνα, έγινε πορεία και συγκέντρωση ζητώντας όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω της υποστελέχωσης, τις απλήρωτες υπερωρίες καθώς έχουν επιφορτιστεί λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού το πολύ σημαντικό κομμάτι να διατηρούν τα σχολεία καθαρά. Το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, διεκδικεί την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών του δικαιωμάτων.


“Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι οι εργαζόμενες καθαρίστριες/στες στα σχολεία έχουμε ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών ως προς την επισφαλή εργασιακή μας σχέση, τις ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές στο 50 τις εκατό , τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.




Προσφέρουμε πραγματικά και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουμε πάντα και μόνο υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα. Ακόμα και το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα μπαίνει στην «κλινη του Προκρούστη» και τίθεται εκ νέου σε διαπραγμάτευση"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια