Η Κοζάνη είναι εκεί... 48ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α



Οι Εργασίες του 48ου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου στο Ξενοδοχείο «PORTO CARRAS», στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 6 Μαΐου. Η Κοζάνη δηλώνει παρών με την Ελένη Γκατζογιάννη, τον Δημήτρη Αναστασόπουλο και τον Γιώργο Τριανταφύλλου.


Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα παλέψουν και θα αγωνιστούν για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποτελεί ανάχωμα στην προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, είναι βασικός πυλώνας στήριξης της Ελληνικής Κοινωνίας και παράλληλα η βάση για την οικοδόμηση μίας προοπτικής ανάπτυξης της χώρας. Βρίσκεται όμως στο στόχαστρο ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα θέλουν να κάνουν «μπίζνες» στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αυξάνοντας τα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.



Είναι ένας αγώνας διαρκείας που δίνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους υπαλλήλους στο Δημόσιο και συνολικά την Ελληνική Κοινωνία, για να αντισταθούν και να ανατρέψουν τα βάρβαρα μέτρα της νεοφιλελεύθερης-μνημονιακής πολιτικής. Μίας πολιτικής που έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση το κοινωνικό κράτος, έχει ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Φτάνει και μόνο να αναλογιστεί κανείς τα δεινά που φέρνει ο Νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη. Και δυστυχώς, οι Νόμοι και οι διατάξεις που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, με αφορμή και την πανδημία του κορωνοϊού, είναι τόσοι και τόσες πολλές που καταδικάζουν την κοινωνία να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια