Γιώργος Αδαμίδης: "Οριστικό τέλος για τον λιγνίτη (και τις λιγνιτοφόρες περιοχές) μετά το 2025'



Τελικά ψηφίστηκε ο νέος κλιματικός νόμος και η κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή.
Και βέβαια δεν έχει προηγούμενο η κοροϊδία και εμπαιγμός που έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες από την πιο ταξική κυβέρνηση της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας. Χλευασμός και ειρωνεία όχι από κανέναν τυχαίο βουλευτή ή υπουργό της Κυβέρνησης αλλά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Ο οποίος αφού μας παραμύθιασε καλά-καλά από την Κοζάνη μιλώντας για αύξηση της παραγωγής λιγνίτη για να ισορροπήσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ψήφισε τελικά το άρθρο 11 ως είχε από την αρχή.
Αν λοιπόν την 31η Δεκεμβρίου του 2025 είναι Κυβέρνηση η ΝΔ έχει κανένας καμιά αμφιβολία ότι ο ΥΠ.ΕΝ. δεν θα επισπεύσει την καταληκτική ημερομηνία της παρ. 1 (31-12-2028) και δεν θα απαγορεύσει την παραγωγή ενέργειας από ΣΤΕΡΕΑ ορυκτά καύσιμα στο τέλος του 2025; Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς.
Σχετικά με την Πτολεμαΐδα V η εξαπάτηση και η παραπλάνηση συνεχίζεται. Αφού κόστισε στον ελληνικό λαό δύο δισεκατομμύρια και είναι ικανή να κρατήσει με τη λειτουργία της για τα επόμενα 20 χρόνια τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλά η μονάδα αυτή με Ν.Δ. και Μητσοτάκη – Στάσση αναδεικνύεται σε παγκόσμια πρωτοτυπία. Αφού πρώτα πέρασε στα χέρια των μετόχων της ιδιωτικής ΔΕΗ είναι η μοναδική παραγωγική μονάδα που ξέρουμε πότε θα κλείσει χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα λειτουργήσει.
Τώρα πια το γνωρίζουν και οι πέτρες ότι οι χορηγοί αυτής της Κυβέρνησης αδιαφορούν για την αδυναμία της πλειονότητας του λαού μας να ανταποκριθεί στα κόστη που οι ίδιοι καθόρισαν για το ηλεκτρικό ρεύμα με τις πλάτες της Κυβέρνησης. Και δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πως τα ψίχουλα της επιδοτούμενης κατανάλωσης που θα μοιραστούν είναι οι φόροι μας που ουσιαστικά καταλήγουν στο καρτέλ του φυσικού αερίου επιδοτώντας το για να κρατάει ψηλά την τιμή του ρεύματος ενώ αυτή μπορεί να μειωθεί με τους λιγνίτες.
Δεν περιμέναμε και κάτι άλλο. Τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ υπηρετούσε, τα συμφέροντα των ολιγαρχων υπηρετεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια