«Διάθεση θέσεων για το Μεταλυκειακό Έτος τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023».

 


Από τη Δευτέρα 11-04-2022, μετά από πρόσκληση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκίνησε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Πληροφοριακού συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/, η ηλεκτρονική καταχώριση για τη διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απόφοιτων ΕΠΑ.Λ, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27/05/2022 και ώρα 23:59 για τους φορείς του Δημόσιου Τομέα, ενώ για τους φορείς του Ιδιωτικού Τομέα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15/7/2022 και ώρα 23:59.

Ο Θεσμός της Μαθητείας απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ενήλικες, ηλικίας από δεκαοκτώ (18) ετών και άνω, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη διευκόλυνσή τους στο να ενταχθούν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική κοινωνία αγκάλιασαν και στήριξαν το νέο Θεσμό που ήδη διανύει την πέμπτη φάση λειτουργίας από τον Δεκέμβριο του 2017. Η επιτυχία οφείλεται σε όλους που συνέβαλαν, τον πίστεψαν και τον στήριξαν.

Ευελπιστούμε και η νέα φάση του προγράμματος που θα ξεκινήσει από την αρχή τις νέας σχολικής χρονιάς να στηριχτεί από όλους τους συμβαλλόμενους και να υλοποιηθεί ομαλά και σε αγαστή συνεργασία, ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι από την θέσπισή του.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια