Ο χορός της "Γκαχελώνας" διεκδικεί μία θέση στον κατάλογο Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Κυριακή 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μικροκάστρου

 



Με ιδιαίτερη χαρά η Τοπική Κοινότητα Μικροκάστρου ανακοινώνει, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ενέκρινε την πρόταση που υπέβαλε σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μικροκάστρου και την Ζαρκοδήμου Θωμαή (Συντάκτη του Δελτίου- καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) με σκοπό την εγγραφή ως στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς που αφορά το "χορό της Γκαχελώνας", το οποίο λαμβάνει χώρα στο Μικρόκαστρο Βοΐου Κοζάνης. Στο σύνολο των ενενήντα οχτώ Δηλώσεων Πρόθεσης Υποβολής Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς οι εβδομήντα πέντε προκρίνονται στο Β' Στάδιο, εκείνο της δημόσιας διαβούλευσης και επεξεργασίας εκ μέρους των ενδιαφερομένων φορέων του Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα θέλαμε να καλέσουμε σε διαβούλευση τα μέλη της κοινότητας ώστε να συγκεντρώσουμε και να καταγράψουμε απόψεις και στοιχεία, που αφορούν το "χορό της Γκαχελώνας".

Κυριακή 17 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μικροκάστρου "Κρυστάλλω Παπανικολάου". Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε,να διασώσουμε και να διαδώσουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά και ταυτότητα στις νέες γενιές.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μικροκάστρου Παπαϊωάννου Χρήστος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια