Γρίπη των πτηνών: Πρώτο κρούσμα του στελέχους H3N8 σε άνθρωπο...
Η Κίνα κατέγραψε την πρώτη ανθρώπινη μόλυνση από το στέλεχος Η3Ν8 της γρίπης των πτηνών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η υγειονομική αρχή της χώρας.


Ωστόσο οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι ο κίνδυνος εξάπλωσής της μεταξύ των ανθρώπων είναι χαμηλός. Ένα τετράχρονο αγόρι από την κεντρική επαρχία Χενάν διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από την παραλλαγή αυτή αφού εμφάνισε πυρετό και άλλα συμπτώματα στις 5 Απριλίου, σύμφωνα με το Reuters.


Καμία στενή επαφή δεν είχε μολυνθεί από τον ιό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Το παιδί είχε έρθει σε επαφή με κοτόπουλα και κοράκια που εκτρέφονταν στο σπίτι του, πρόσθεσε.


Η παραλλαγή H3N8 έχει προηγουμένως ανιχνευθεί αλλού στον κόσμο σε άλογα, σκύλους, πτηνά και φώκιες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του H3N8 σε ανθρώπους, δήλωσε το NHC.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι μια αρχική αξιολόγηση καθόρισε ότι η παραλλαγή δεν έχει ακόμη την ικανότητα να μολύνει αποτελεσματικά τον άνθρωπο και ο κίνδυνος μιας μεγάλης κλίμακας επιδημίας ήταν χαμηλός.


Πολλά διαφορετικά στελέχη της γρίπης των πτηνών υπάρχουν στην Κίνα και ορισμένα μολύνουν σποραδικά ανθρώπους, συνήθως όσους εργάζονται με πουλερικά.


Η Κίνα διαθέτει τεράστιους πληθυσμούς τόσο εκτρεφόμενων όσο και άγριων πτηνών πολλών ειδών, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάμειξη και τη μετάλλαξη των ιών των πτηνών.

ΕΘΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια