Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Υποβολή προγραμμάτων Ersamus+ 2022





Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας υποδέχτηκε εκπροσώπους από φορείς της επαρχίας Podlaskie στην Πολωνία για το διάστημα από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2022. Η επίσκεψή των εκπροσώπων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εγκεκριμένου Διαπιστευμένου Σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ του οργανισμού Perfect Project από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού προγραμμάτων Erasmus+ στην Πολωνία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των επισκεπτών με την περιοχή μας και τα πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά της. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να προγραμματίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις επισκέψεις των ομάδων μαθητών και καθηγητών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με σκοπό να γνωρίσουν οι επισκέπτες το εκπαιδευτικό μας σύστημα, να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και να γνωρίσουν τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες:

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λάζαρο Μαλούτα


Επίσκεψη – Ξενάγηση στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης


Επίσκεψη στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης


Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καστοριάς, κ. Αθανάσιο Ρήμο


Επίσκεψη στο Πειραματικό Δημοτικό Καστοριάς, το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από μαθητές, αναμένεται στην περιοχή μας στις 30.05.2022. Θα ακολουθήσει ομάδα εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους για παρακολούθηση μαθημάτων σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας, και στη συνέχεια δεύτερη ομάδα μαθητών θα επισκεφτούν την περιοχή μας μέσα στο 2023. Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με τον οργανισμό της Πολωνίας και υλοποιώντας το εγκεκριμένο Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας για τη Σχολική Εκπαίδευση με Συντονιστή Κοινοπραξίας την ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας προγραμματίζεται επίσκεψη Ελλήνων εκπαιδευτικών από την περιοχή μας στην Πολωνία για παρακολούθηση εργασίας (job shadowing) τον Οκτώβριο του 2022.




Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και τις διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη προθυμία και χαρά στο αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας να υποδεχτούν και να συνομιλήσουν με τους Πολωνούς επισκέπτες μας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια