Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο: «Προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στις τοπικές κοινωνίες» Ο Δήμος Κοζάνης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αποτροπής και πρόληψης φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης

 


Ολοκληρώθηκε την  σήμερα Τετάρτη η ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κ.Ε.Δ.Ε σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, με τίτλο: «Προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στις τοπικές κοινωνίες», στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπεγράφη μεταξύ της Κ.Ε.Δ.Ε., της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σεξουαλική παρενόχληση είτε από αιρετό πρόσωπο, είτε από εργαζόμενο, είτε από πολίτη αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα και διώκεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.



Όπως είπε ο Δήμαρχος Κοζάνης στην ομιλία του:

“Ο Δήμος Κοζάνης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αποτροπής και πρόληψης φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και δεσμεύεται στη διαρκή αναθεώρηση των πολιτικών του για την καταπολέμηση του φαινομένου, στο βέλτιστο. Τέλος, δεσμεύεται στην σαφή περιγραφή πολιτικών και ενεργειών που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας του”.

Σύμφωνα με τον ορισμό από το νόμο ν. 3896/2010 (άρθρο 2 περ. δ), «σεξουαλική παρενόχληση είναι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη λεκτική, μη λεκτική ή σωματική συμπεριφορά σεξουαλικού χαρακτήρα που αποσκοπεί ή έχει ως αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός προσώπου, ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος».

Υπενθυμίζεται, πως μέχρι σήμερα ο Δήμος Κοζάνης, στον τομέα αυτό έχει:

• Υπογράψει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες

• Δημιουργήσει Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών

• Ενεργή Δημοτική Επιτροπή Ισότητας

• Ομόφωνα ψηφισμένο, από το Δημοτικό Συμβούλιο, Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα (Α.Π. 313/2021).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια