Θυμήθηκαν και δάκρυσαν...

 


Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η παρουσίαση: της συλλογικής έκδοσης με τίτλο «Μικρασίας γραφές: 52+1 συγγραφείς γράφουν για τη Μικρασία». Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και περιλάμβανε μέσω βίντεο μαρτυρίες απογόνων των προσφύγων, μνήμες και αφηγήσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης κα Φωτεινή Καμίτα σημείωσε:

“Συγχαρητήρια στους κύριους ομιλητές της εκδήλωσης Βασίλη Καραγιάννη, και Δέσποινα Ιωαννίδου, στους ανθρώπους που βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης Δήμητρα Καραγιάννη, Έφη Κατσόγιαννου και βέβαια στον Δημήτρη Στραβού για το υπέροχο ντοκιμαντέρ.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον Βουλευτή, κ. Γιώργο Αμανατίδη και τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κοζάνης, κ. Χάρη Κουζιάκη, για την παρουσία τους αλλά κυρίως για τα καλά τους λόγια, που, εκτός από συγκίνηση, μας δίνουν και θάρρος να συνεχίσουμε με όποιες δυσκολίες... Σήμερα ειδικώς, στην εκδήλωση αυτή συγκινήθηκα, γιατί είδα άλλους ανθρώπους, όχι απαραίτητα προσφυγικής καταγωγής, να συγκινούνται, με όσα άκουγαν στην αίθουσα αυτή για τους προγόνους μας"



Ομιλητές: Δέσποινα Ιωαννίδου: Φιλόλογος, Β.Π.Καραγιάννης, Συγγραφέας-Εκδότης Περιοδικού Παρέμβαση

Στο βίντεο συμμετέχουν οι:

Αρετή Δουζένη, Εριφύλλη Κοτσίδου, Φωτεινή Καμίτα, Σοφία Καραγιαννάκη, Σοφία Τσαλκάκη, Αναστασία Κωνσταντινίδου, Χάρης Σισμανίδης, Κωνσταντίνος Τσέπουρας, Θεολόγος Μέλας, Σοφία Καραγιαννάκη

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Κοζάνης και της Παρέμβασης.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια