Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας – «Όταν η εκδρομή στη φύση ψυχαγωγεί και διδάσκει….»

 


Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Βοΐου για την πρωτοβουλία του να χορηγήσει εξ ολοκλήρου τις διδακτικές επισκέψεις σε περιοχές του δήμου, όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 σε διάφορους προορισμούς του Δήμου Βοΐου.

Τα παιδιά και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πανέμορφες τοποθεσίες που υπάρχουν σε πολλά σημεία του Δήμου Βοΐου και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες τουριστικά προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας.



Σε κάποιες από τις περιπτώσεις οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές συνδύασαν την εξόρμηση στη φύση με την ξενάγηση σε μοναστήρια της περιοχής (Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δρυόβουνο και Ι. Μ. Αγίου Αθανασίου στην Εράτυρα), τους ηγουμένους των οποίων ευχαριστούμε για την αγάπη και την ευλογία που έδωσαν στα παιδιά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο που διαθέτει ο «Ποντιακός Σύλλογος Τσοτυλίου και περιχώρων» στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Ευχαριστούμε πολύ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για τη φιλοξενία, όπως και το Διευθυντή κ. Παναγιώτη Τοπαλίδη, τους μαθητές και δασκάλους της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τσοτυλίου που επισκέφθηκαν το χώρο και διασκέδασαν με τα τραγούδια που έπαιξε το Σύνολο Ποντιακής Μουσικής των μαθητών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κου Παυλίδη Διονύση.

Ευχαριστούμε επίσης, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας Γεωπάρκου Unesco Γρεβενών-Κοζάνης, Άννα Μπατσή, Γεωλόγο M.Sc και Ντίνα Γκίκα, Γεωλόγο M.Sc για τη δωρεάν ενημέρωση που πραγματοποίησαν στο Τσοτύλι και στον Πεντάλοφο για τους μαθητές της Β Λυκείου σχετικά με τους σπάνιους γεωλογικούς θησαυρούς που κρύβει η περιοχή αυτή.

Η καταπληκτική ιδέα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βοΐου για ανάδειξη των τουριστικών αξιοθέατων της περιοχής και την επαφή της νεολαίας με τα πολιτιστικά στοιχεία του τόπου βρήκε πολύ θετική ανταπόκριση και θα ήταν καλό να συνεχιστεί και να καθιερωθεί γιατί χαρίζει στα παιδιά έναν υπέροχο συνδυασμό ψυχαγωγίας και γνώσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια