Συζήτηση και πάλι για νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη. Θα γίνει επιτέλους ή μόνο θα το συζητάνε μέχρι τις εκλογές και μετά μην το (ν) είδατε…;





Κουβέντα για να γίνει ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη, και μάλιστα πανεπιστημιακό έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης στο Κοβεντάρειο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Λάζο Μαλούτα ο χώρος που προτείνεται από πλευράς Δήμου, είναι το στρατόπεδο “Ρωμανέλη” στο Δρέπανο. “Είναι ένας χώρος με άριστες προσβάσεις. Είναι το κεντρικότερο σημείο της Δυτικής Μακεδονίας.
Από κει περνά και ο αγωγός της τηλεθέρμανσης. Σαφώς θα υπάρξουν κι άλλες προτάσεις σε ότι αφορά τις διαθέσιμες εκτάσεις. Η περιοχή έχει ανάγκη από νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Το θέμα είναι πλέον ώριμο. Ναι θέλουμε ένα νέο νοσοκομείο΄’, είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος.


Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χάρης Κουζιάκης τόνισε:

Εμείς πιστεύουμε στην αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας. Πιστεύουμε σε μια ολοκληρωμένη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς και στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Αν όλα αυτά απαιτούν και τη δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου, χωρίς όμως την υποβάθμιση των ήδη υπαρχόντων δομών, τότε φυσικά ένα τέτοιο νοσοκομείο είναι ευπρόσδεκτο. Κι αν γίνει και στην Κοζάνη, μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί στο τι θέλουμε και τι ζητάμε. Η μελέτη που έχει παραγγείλει η Δημοτική αρχή έχει ουσιαστικά δημιουργήσει αντιπαλότητας και μη συνεννόηση μεταξύ των Δημάρχων”.
Θανάσης Τέγος  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια