Συνδυασμός Ελπίδα “Η οικονομική ασφυξία και η ανεργία σαρώνουν την Περιφέρεια αλλά οι απευθείας αναθέσεις του Περιφερειάρχη πηγαίνουν ….στην Άρτα”

 


Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε) ο Συνδυασμός μας κατήγγειλε το θέμα της απευθείας ανάθεσης της διοργάνωσης διαδικτυακής εκδήλωσης – τηλεοπτικής εκπομπής με θέμα «Δυτική Μακεδονία – Ευρωπαϊκός Κόμβος Υδρογόνου – Ενεργειακή Κρίση».

Το θέμα αναδείχθηκε με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο (https://kozan.gr/archives/398008#comment-501938) και μετά από έρευνα του Συνδυασμού μας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ο εισηγητής Περιφερειάρχης απέκρυψε στην εισήγηση του.



Στην Ο.Ε. καλόπιστα ψηφίσαμε την δαπάνη για την διοργάνωση της Ημερίδας, σε μια έκτακτη και δια περιφοράς διαδικασία, που εκ των πραγμάτων δεν επέτρεπε την συζήτηση του θέματος και την παροχή διευκρινίσεων.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της Ο.Ε. αφορούσε ΜΟΝΟ την έγκριση δαπάνης για τη διενέργεια της εκδήλωσης και ΟΧΙ την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ αυτής, πράξη που αποτελεί προσωπική απόφαση του Περιφερειάρχη, στο πλαίσιο φυσικά που του επιτρέπει η Νομοθεσία.

Ωστόσο από την πλευρά μας, έχοντας ήδη ανοίξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το θέμα των απευθείας αναθέσεων από τον Περιφερειάρχη, των δράσεων δημοσιότητας, χωρίς κριτήρια, σε ανύπαρκτα ειδησεογραφικά Μέσα, δεν μπορούσαμε παρά να θέσουμε υπ’ όψιν της Ο.Ε. και των πολιτών τα παρακάτω ζητήματα που αφορούν την συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία έγινε η εν λόγω Απευθείας Ανάθεση από τον Περιφερειάρχη:

1ο Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ η Εταιρεία συστάθηκε στις 11.02.2022, δηλαδή δύο μόλις μήνες πριν της ανατεθεί η δουλειά. Δηλαδή είναι μια Εταιρεία χωρίς καμία εμπειρία.

2ο Η εισήγηση ανάληψης δαπάνης, η απόφαση ανάθεσης και η Σύμβαση υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη, μέσα σε δύο μόλις μέρες, γεγονός που αφήνει ερωτηματικά για την απίστευτη βιασύνη και την ανάγκη σύγκλησης ΕΚΤΑΚΤΗΣ Ο.Ε.

3ο Η εν λόγω εταιρεία έχει έδρα την Άρτα και φαίνεται να ανήκει μεταξύ άλλων και σε στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με καταγωγή από την Άρτα.


4
ο Στους ΚΑΔ της Εταιρείας φαίνεται πως εκτός των άλλων ασχολείται με:


[46211900] χονδρικό εμπόριο άλλων ακατέργαστων αγροτικών πρώτων υλών 

[82921003] υπηρεσίες συσκευασίας άλλων αγροτικών προϊόντων


 [70220000] δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και

άλλων συμβουλών διαχείρισης,

 [79121100] υπηρεσίες γραφείων διοργάνωσης οργανωμένων περιηγήσεων

(ταξιδιωτικών πακέτων), 

[82301102] υπηρεσίες οργάνωσης επιστημονικών η πολιτιστικών εκδηλώσεων,


Το δε κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε 2.000,00 ευρώ.


Σε μια πολύ μικρή λοιπόν εταιρεία, χωρίς εμπειρία και χωρίς αποκλειστική εξειδίκευση στην οργάνωση εκδηλώσεων, ενός υψηλά αμειβόμενου στελέχους του Ευρωκοινοβουλίου, με έδρα την Άρτα, ο Περιφερειάρχης με ταχύτητα αστραπής ανέθεσε μια δουλειά που θα μπορούσαν να κάνουν εταιρείες της δικής μας Περιφέρειας εφόσον βέβαια γινόταν μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


Και όλα αυτά την ώρα που η οικονομική ασφυξία και η ανεργία στην Δυτική Μακεδονία έχουν χτυπήσει κόκκινο  και οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη.

Μετά τις απευθείας αναθέσεις σε ΜΜΕ στη Θράκη και σε ενημερωτικά Μέσα “φαντάσματα” των Αθηνών, μας προέκυψαν και οι νεοσύστατες εταιρείες της Άρτας…. Περιμένουμε την συνέχεια …



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια