Γιώργος Κασαπίδης: “Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αφήνει θετικό στίγμα, καθώς δεσμεύτηκε για παράταση των λιγνιτικών μονάδων”

 

Στις πρώην γέφυρες του ΟΣΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως είπε “Αυτό το θέμα αφορά και τον Δήμο Κοζάνης. Έχουμε σχετική αλληλογραφία, εδώ και αρκετό καιρό, ζητώντας την θέση του Δήμου για τον επιβατικό σταθμό, αλλά και την ανισόπεδη διάβαση. Για τον επιβατικό σταθμό υπάρχει δέσμευση του Δήμου με τον ΟΣΕ να υπάρχει μέσα στην πόλη. Για τις γέφυρες ο Δήμος μας γίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν η διάβαση είναι ισόπεδη η ανισόπεδη.’

Ο κ. Κασαπίδης μίλησε για τον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού λέγοντας πως... “αφήνει θετικό στίγμα, καθώς δεσμεύτηκε ο ίδιος για παράταση των λιγνιτικών μονάδων των υφισταμένων, αλλά και της νέας μονάδας που θα μπει σε λειτουργία το 2022. Το επιβάλλουν άλλωστε και οι καταστάσεις από τις διεθνείς εξελίξεις”.

Κατανομή πρόσθετων πόρων 100 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών ανά Περιφέρεια

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης:

Κατά τη Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ Κασαπίδη με τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά ανακοινώθηκε από τον Υπουργό η πλήρη κάλυψη, με πρόσθετη δαπάνη πόρων ύψους 9,44 εκ. ευρώ , ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ υποψηφίων Νέων Γεωργών της Δυτικής Μακεδονίας από τα οποία 4,5 εκ. είναι οι πρόσθετοι πόροι για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

Έτσι η Δυτική Μακεδονία εισπράττει συνολικά 39,9 εκ. ευρώ καλύπτοντας στο σύνολο του 1.062 υποψήφιους Νέους Γεωργούς.

Στην ίδια Συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε ότι εντός των ημερών αναμένεται και η Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, για την εκταμίευση των ποσών της αποζημίωσης των ζημιών στις δενδροκαλλιέργειες στο προανθικό στάδιο στη Δυτική Μακεδονία από τον παγετό του 2021.

Η Περιφερειακή Αρχή με μεθοδικότητα και επιμονή πετυχαίνει λύσεις και προωθεί την Ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Φράγμα Νεστορίου

Τέλος στάθηκε και στο φράγμα Νεστορίου:

Αρχικά να αναφέρουμε πως: Συνάντηση είχε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, την Πέμπτη 14 Απριλίου, στην Αθήνα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας μας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η διαδικασία επανεκκίνησης των εργασιών για την κατασκευή του φράγματος του Νεστορίου, κατά την οποία, ο Υπουργός, αφού επανέλαβε την εντολή που πήρε από τον Πρωθυπουργό, για την συνέχιση και την ολοκλήρωση του, δεσμεύτηκε για ανακοίνωση του τρόπου, από τον ίδιο, σε επικείμενη επίσκεψη του στην Καστοριά, στις αρχές Μαΐου.

Θανάσης Τέγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια