Λάζαρος Μαλούτας από το Διεθνές Φόρουμ των Δελφών: «Απολιγνιτοποίηση μια πρόκληση, μια ευκαιρία»

 


Οι προκλήσεις και οι προοπτικές της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης στη νέα εποχή αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου 2022, στην Αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τη συζήτηση με τίτλο «Απολιγνιτοποίηση: Πότε ξεκινά η άμεση μετάβαση;» συντόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην κουβέντα συμμετείχαν οι: Γιάννης Μανιάτης πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωστής Μουσουρούλης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου για τη Δίκαιη Μετάβαση Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης και Θεόδωρος Θεοδουλίδης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Μαλούτας στην παρέμβασή του υποστήριξε ότι «Για εμάς τους ανθρώπους της Δυτικής Μακεδονίας, η συζήτηση για την απολιγνιτοποίηση είναι καθημερινή, τα τελευταία δυόμισι χρόνια. (…) Για πολλά χρόνια εξελίσσονταν η απολιγνιτοποίηση (…). και η περιοχή πήγαινε λες και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, επομένως η συζήτηση για την απολιγνιτοποίηση είναι μια αναγκαία συζήτηση, γιατί πήραμε ένα πρόβλημα, το βάλαμε στο τραπέζι και είπαμε «ναι» πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η απολιγνιτοποίηση αποτελεί μια πρόκληση, μια ευκαιρία».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια