Κορονοϊός: Αυτή η χώρα αναστέλλει τον εμβολιασμό. Μη αναγκαίο θεωρούν πλέον το εμβόλιο κατά της covid 19 οι υγειονομικές αρχές της χώρας



Μη αναγκαίο θεωρούν πλέον το εμβόλιο κατά της covid 19 οι υγειονομικές αρχές της χώρας και ανέστειλαν το εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο λόγος για τη Δανία, όπου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αρχή Υγείας εκτιμά ότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.
Όπως γράφει η εφημερίδα οι επικεφαλής στον τομέα της υγείας “θεωρούν πως ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον αναγκαίος, γιατί το δανέζικο κράτος βρίσκεται σε καλό σημείο”, ως προς την πανδημία.

Η χώρα κατάργησε όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία. Ωστόσο οι δανέζικες αρχές είναι κατηγορηματικές ότι τα εμβόλια “είναι ένα αποδεδειγμένο υπερόπλο”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 81% του πληθυσμού της Δανίας έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του φονικού ιού, ενώ στο 61,6% έχει χορηγηθεί και η τρίτη, ενισχυτική δόση.

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια