Πέρασμα και από την Κοζάνη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά “Διαρκής επιδίωξή μου, η επίσκεψη σε κάθε γωνιά της Πατρίδας”

 




Την Παρασκευή 15 Απριλίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε στην Καστοριά το 15ο Σύνταγμα Πεζικού και στην Κοζάνη την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία. Παράλληλα πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς Βουλευτές, Περιφερειακές – Δημοτικές Αρχές, καθώς και Διοικητές Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ό ίδιος δήλωσε:


Mε τα στελέχη μας σε μονάδες και συνοριακά φυλάκια σε Έδεσσα, Φλώρινα και Καστοριά! Διαρκής επιδίωξή μου, η επίσκεψη σε κάθε γωνιά της Πατρίδας, σε κάθε Σχηματισμό, Μονάδα, Υπηρεσία και Φυλάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων και η προσωπική μου επαφή με τα στελέχη μας, γυναίκες και άνδρες, που προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων ασφάλειας, δίνουν νυχθημερόν το παρόν με υψηλό φρόνημα και επαγγελματισμό, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας ισχυρές, αξιόμαχες και έτοιμες να επιτελέσουν την αποστολή τους!

Στη πρώτη ημέρα της περιοδείας μου σε Νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις έδρες της ΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΙΙ Μ/Κ ΜΠ) στην Έδεσσα, του ιστορικού 1ου Συντάγματος Πεζικού και των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ) «ΝΙΚΗΣ» και «ΛΑΙΜΟΥ», στη Φλώρινα, αλλά και του Επιτηρητικού Φυλακίου «ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ» στην Καστοριά. Ενημερώθηκα από τις Διοικήσεις τους για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους και έγινα κοινωνός του έργου που επιτελούν.

Επίσης, στο πλαίσιο της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις τοπικές κοινωνίες, πραγματοποίησα συναντήσεις εργασίας με κατά τόπους Αρχές και Φορείς. Είναι σταθερή πεποίθησή μου ότι, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με ακόμα πιεστικές συνθήκες υγειονομικής κρίσης, αλλά και με γενικότερα θέματα άμυνας και ασφάλειας υπό διαρκή μόχλευση, η κοινωνική συνοχή και η εποικοδομητική συνέργεια Ενόπλων Δυνάμεων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας για την πρόοδο και ευημερία του ελληνικού λαού”.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια