Ανακοίνωση των υποψηφίων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους Κοζάνης: "Κάτω τα χέρια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τους Συλλόγους μας!"

 


Είναι γελασμένοι όσοι θεωρούν ότι μπορούν να βάλουν στο χέρι τους φοιτητές και τους Συλλόγους τους! Όπως μας ενημέρωσαν οι «συνάδελφοι» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το πρώην ΤΕΙ Κοζάνης, έχουν βάλει στο μάτι τους Συλλόγους μας. Συνηθισμένοι στο να λειτουργούν νύχτα, πίσω από τις πλάτες των φοιτητών, θέλουν να εξαφανίσουν τους Συλλόγους μας ανά Τμήμα. Η μεθόδευση τους είναι να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος για όλη τη Πολυτεχνική Σχολή και ένας για την Οικονομική, ουσιαστικά να διαλύσει με το «έτσι θέλω» τους ήδη υπάρχοντες Φοιτητικούς Συλλόγους του Πολυτεχνείου.Έχουμε, λοιπόν κάποιες ερωτήσεις για τη ΔΑΠ:

  • Πως θα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις αυτοί οι Σύλλογοι; Ο Σύλλογος που θέλουν, θα αποτελείται από 5-6 χιλιάδες. Μάλλον το προτίθενται να μαζευόμαστε στο γήπεδο της πόλης για τις Συνελεύσεις μας!

  • Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να αποφασίσουν για τόσους φοιτητές, χωρίς να πάρουν τη γνώμη κανενός; Μάλλον επειδή έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν, πρέπει να τους θυμίσουμε το εξής: οι Φοιτητικοί Σύλλογοι δεν είναι παραμάγαζο κανενός, έχουν συλλογική λειτουργία, ομαδικά αποφασίζουν, ακόμα και συλλογικά παίρνουν την απόφαση αυτοδιάλυσής τους. Στους Φοιτητικούς Συλλόγους δεν περνάει η λογική «ενός ανδρός αρχή» με την οποία από ότι φαίνεται λειτουργεί η εν λόγω παράταξη.Θέλουν να δημιουργήσουν Συλλόγους που θα τους έχουν «του χεριού» τους. Θέλουν οι νέοι Σύλλογοι να νομιμοποιούν από τον τρόπο ίδρυσής τους κιόλας, όλα αυτά που η κυβέρνηση της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων θέλει να περάσει!Καθόλου τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή!

Τους ενοχλεί πολύ η ζωντάνια που δείχνουν σιγά σιγά οι Σύλλογοί μαςΜετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο, αυτή της καραντίνας, με τις σχολές μας κλειστές, έχουμε πλέον επιστρέψει στα αμφιθέατρά μας. Μαζί με εμάς, όμως, έχουν επιστρέψει και τα δεκάδες προβλήματα που είχαμε, μαζί με πολλά νέα. Σε αυτή, λοιπόν, τη χρονική στιγμή φαίνεται η ανάγκη μας να οργανώσουμε τη συλλογική συζήτηση και τη διεκδίκηση.

Φαίνεται από τις μαζικές διαδικασίες σε μια σειρά Συλλόγους. Για παράδειγμα, μάλλον δεν πολυάρεσε στα στελέχη της ΔΑΠ η εικόνα 100 φοιτητών του Τμήματος των Μηχανολόγων Μηχανικών που κινητοποιούνταν στον πρόεδρο του Τμήματός τους για μια σειρά προβλήματα, γι αυτό και χαρακτηρίζουν «παράνομες» τις συνελεύσεις τους!

Φαίνεται από τη προσπάθεια που έκαναν οι συμφοιτητές μας στο Τμήμα Σχεδίασης Προϊόντων να δημιουργήσουν τον Σύλλογό τους και να παλέψουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις σπουδές τους, μαζεύοντας δεκάδες υπογραφές για τη δημιουργία του Συλλόγου. Μάλλον τους «χάλασα ν τη σούπα» όλους αυτούς που εδώ και 3 χρόνια που υπάρχει το Τμήμα προσπαθούσαν να πείσουν τους φοιτητές ότι «δεν γίνεται τίποτα», «δεν χρειαζόμαστε Σύλλογο», μια προσπάθεια που τυχαία (#not) πρωτοστατούσαν μέλη της ΔΑΠ.

Τα παραδείγματα πολλά. Αυτό που είναι όμως το κοινό στοιχείο είναι και αυτό που προκαλεί αλλεργία στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είναι η συλλογική προσπάθεια εκατοντάδων φοιτητών σε όλα τα Τμήματα να δράσουν από κοινού. Έχουν τρομάξει και αυτή και το κόμμα τους από την αποδοκιμασία που δείχνει η νέα γενιά και ειδικά οι φοιτητές στην πολιτική που έχει τσακίσει τη ζωή μας, που καθημερινά κάνει ακόμα χειρότερους τους όρους σπουδών μας, που μας εμπλέκει ακόμα και σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια.

Όσο και να λυσσάνε οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα έχουν δείξει την αντίθεσή τους με τις μεταρυθμίσεις της ΝΔ. Δεν πρόκειται να δεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε, την ώρα που βλέπουμε μπροστά μας την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, μέρος της οποίας εξέλιξης είμαστε και θα είμαστε και εμείς, να ακούμε από κυβερνητικούς παπαγάλους, που μάλλον τα στελέχη και τα μέλη της ΔΑΠ τους έχουν «εικόνισμα», πως η λύση για τους φοιτητές που δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους ρεύματος είναι να κλείνουν μερικές ώρες τον γενικό!Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι υπόθεση όλων των φοιτητών και όχι μερικών «παραγόντων»Ο Φοιτητικός Σύλλογος, όμως, είναι η οργάνωση των φοιτητών για να υπερασπιζόμαστε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας, να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε για ό,τι συμβαίνει. Για να οργανώνουμε τη μορφωτική, πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα μέσα στα Τμήματα, να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον την έχει ανάγκη. Για να συνεργαζόμαστε με το σωματείο των εργαζομένων του κλάδου που αύριο θα βρούμε δουλειά, για να διεκδικούμε από κοινού τα εργασιακά μας δικαιώματα και να γνωρίζουμε τις εξελίξεις στο επάγγελμά μας.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος και η οργανωμένη συζήτηση και πάλη είναι το όπλο των φοιτητών για πραγματικά σύγχρονες, δωρεάν και ολοκληρωμένες σπουδές, κόντρα στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις Σχολές, τις σπουδές, το πτυχίο και το μέλλον μας.Αυτούς τους Συλλόγους χρειαζόμαστε, αυτούς τους Συλλόγους θα παλέψουμε να έχουμε!

Μόνοι τους και όλοι μας!Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πολλοί, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Κοζάνης να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Με την ενίσχυση του συλλογικού αγώνα για να σπουδάσουμε και να ζήσουμε με δικαιώματα! Με την συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ! Με την εκλογή περισσότερων αγωνιστών στo Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας.Υγ. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η παραπάνω στάση. Μιλάμε για την παράταξη (εδώ στη Κοζάνη, όχι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) των αντιγραφών, των νυχτερινών μαγαζιών. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τους ανθρώπους που έφερναν ακόμα και μπράβους την ημέρα των φοιτητικών εκλογών. Και σίγουρα δεν πέφτουμε από τα σύννεφα από τους ανθρώπους που είχαν στις γραμμές τους ανοιχτά δηλωμένους φασίστες (πλέον πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος του Κασιδιάρη).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια