Συνάντηση εργασίας του Προέδρου και μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης, με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Γιάννη Μπρατάκο

 




Συνάντηση εργασίας του Προέδρου και μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης, με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Γιάννη Μπρατάκο πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 31 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Κοζάνης.

Συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, με κύριο θέμα συζήτησης την απολιγνητοποίηση και την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου της περιοχής,

Τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου ανέφεραν πως η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει ερημώσει και πρέπει να γίνει ένα σωστό πλάνο δράσεων ώστε να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στους νέους, για να παραμείνουν μείνουν ή να επιστρέψουν στην περιοχή μας.

Ο κ. Μητλιάγκας αναφέρθηκε στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, στην απολιγνητοποίηση αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που απαιτούνται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την εξεύρεση λύσεων όπως η ενεργοποίηση Εθνικού εγγυοδοτικού μηχανισμού μετάβασης καθώς και η δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου μικροπιστώσεων για τις μικρομεσαίες αλλά και τις νέες επιχειρήσεις.


Ο κ. Μητλιάγκας τόνισε τη σημασία, το συμβολισμό, και την ουσία της επίσκεψης του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μπρατάκου καθώς το ΕΒΕΑ αποτελεί το ισχυρότερο επιμελητήριο της χώρας μας. Προτάθηκε και συμφωνήθηκε η ενεργοποίηση μιας προγραμματικής συμφωνίας των δύο επιμελητηρίων σε πλήθος ενεργειών και δράσεων όπως και ο τομέας των μικροπιστώσεων και δήλωσε ότι το Επιμελητήριο χρειάζεται έναν ισχυρό σύμμαχο. Τόνισε επίσης ότι δομείται και οικοδομείται μια πραγματική σχέση εμπιστοσύνης των δύο φορέων ώστε να δυναμώσει η φωνή των περιφερειακών επιμελητηρίων αναφορικά με πρωτοβουλίες και ενέργειες που απαιτούνται για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Συνεργασίες όπως αυτή αναβαθμίζουν το ρόλο και την παρουσία του επιμελητηριακού θεσμού σε μια κρίσιμη καμπή για κάθε είδους συλλογική εκπροσώπηση.

Ο κ. Μπρατάκος έδωσε βαρύτητα στον βασικό ρόλο των Επιμελητηρίων που είναι η δημιουργία του οδικού χάρτη ανάπτυξης της περιοχής ευθύνης τους. Ανέφερε ότι η διαδικασία μετάβασης στο νομό της Κοζάνης είναι μια πρώτη εικόνα για την απαιτούμενη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και τόνισε πως το ΕΒΕΑ πρόκειται να συνεργαστεί ενεργά με το Επιμελητήριο Κοζάνης παρέχοντας τεχνογνωσία και λύσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια