Παναγιώτης Πλακεντάς Δήμαρχος Εορδαίας: “Είμαστε αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Εορδαίας”

 


Είμαστε αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Εορδαίας”, είπε σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28/4.

Ο Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας “είμαστε αντίθετοι όχι γιατί είμαστε κατά των ΑΠΕ. Το αντίθετο μάλιστα. Είμαστε υπέρ αλλά η όλη αυτή προσπάθεια γίνεται άναρχα χωρίς ένα σχέδιο.

Είναι εις βάρος του ζωτικού οξυγόνου της περιοχής, και εις βάρος επαγγελμάτων όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, αλλά και άλλων επαγγελμάτων όπως οι δασοκαλλιέργειες και οι μηλοκαλλιέργειες στην περιοχή του Βερμίου. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Θα ξεκινήσουμε μια καμπάνια και μια συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους των Βλατσιωτών που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσουμε τι πάει να γίνει πάνω στο βουνό.”


Να θυμίσουμε ότι η Αποκεντρωμένη Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε άδεια εγκατάστασης αιολικού σταθμού με την ονομασία ‘”ΑΣΚΙΟ 3″ εγκατεστημένης ισχύος 50, 4 ΜW, ενώ η εταιρεία που αδειοδοτήθηκε για το εν λόγω αιολικό είναι η “ΡΟΚΑΣ”. Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν κι άλλες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στο όρος Άσκιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια