Σύσκεψη των φορέων της γούνας με κλιμάκιο της Ν.Δ. Οι συνέπειες όμως που έχει επιφέρει ο Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστούν

 



Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022 ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κονταδάκης, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, τον Γενικό Συντονιστή Οργανωτικού της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία Στέργιο Αδάμ, τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καστοριάς της Ν.Δ. Βασίλη Βελλίδη, την γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου και μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Καστοριάς. Το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Απόστολος Τσούκας και ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Πρωτοβάθμιων Οργάνων της Ε.Ο.Γ.


Ο κ. Τσούκας ενημέρωσε το κλιμάκιο της Ν.Δ. για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας και αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις της Ρωσο-ουκρανικής σύρραξης, η οποία έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο. Παράλληλα ο κ. Τσούκας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και την πρόσφατη απόφαση για τη συνέχιση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του τρέχοντος έτους «Έχουμε καταφέρει, με τη βοήθεια πάντα του κεντρικού κράτους, να ανταπεξέλθουμε και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Ήταν και είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά κατορθώσαμε να σταθούμε όρθιοι. Οι συνέπειες όμως που έχει επιφέρει ο Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστούν, εάν δεν υπάρξει άμεση στήριξη. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε αντικείμενο εργασίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι 2.000 επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι ενεργές παρότι έχουν αποκλειστεί οι εξαγωγές προς τη Ρωσία, οι οποίες αγγίζουν το 95% επί του συνόλου των εξαγωγών. Είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης του κλάδου. Τα αιτήματα που αφορούν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τους εργαζομένους έχουν ήδη σταλεί προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσούκας κατά την τοποθέτησή του.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τη σύσκεψη με τους φορείς του κλάδου της γούνας «ως τη πιο σημαντική σύσκεψη, καθώς έχει στηρίξει την οικονομία της χώρας, αποτελεί τη ζωντανή ιστορία και το παρόν του Νομού». Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ανέφερε επίσης, ότι τα αιτήματα τον φορέων είναι πλήρως τεκμηριωμένα και ότι αποτελεί καθήκον του η καταγραφή των εν λόγω αιτημάτων και η επίσπευση της λύσης τους. «Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί ο Πρωθυπουργός. Πρόκειται για προσωπική μου εκτίμηση και όχι για υπόσχεση. Θα είμαστε αρωγοί να μείνετε όρθιοι, γιατί κρατήσατε όρθια την οικονομία του Νομού», ήταν τα λόγια του κ. Μαρινάκη όσον αφορά τα αιτήματα που κατατέθηκαν προς τον κ. Μητσοτάκη, για τη στήριξη του κλάδου.

Από τη μεριά του ο κ. Κονταδάκης επεσήμανε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ν.Δ. και των φορέων της γούνας «Θεωρώ ότι θα δοθεί λύση. Άμεσα, θα έχετε απάντηση στο πλαίσιο του δυνατού. Ως κόμμα είμαστε κοντά σας, σε κάθε σας βήμα».


















































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια