Δήμος Βελβεντού: “Δεν μπορεί έδρα Δήμου να μένει χωρίς την εδώ και έναν αιώνα γνωστή ταχυδρομική εξυπηρέτηση που προστατεύεται από την  Πολιτεία”

 



Ανακοίνωση του Δήμου Βελβέντου για την υποβάθμιση λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Βελβεντού


  • Χτες ενημερωθήκαμε από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την υπ’ αριθμ’ 5.1.2/256/4-4-2022 (ΑΔΑ: ΨΔΕ2ΟΠΠ2-ΧΟΥ) Απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΛΤΑ με την οποία υποβαθμίζεται μεταξύ των άλλων και το Κατάστημα Βελβεντού σε Προωθημένη Θυρίδα περιορίζοντας τις μέρες και ώρες εξυπηρέτησης του κοινού αφού μετακινείται ο μοναδικός υπάλληλος στο Κατάστημα των Σερβίων από 11/4/2022.

  • Η εξυπηρέτηση για τους 3500 κατοίκους του Δήμου μας θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα επί 2,5 περίπου ώρες μέσα στο κατάστημα και τις υπόλοιπες ώρες θα γίνεται εξωτερική διανομή της σημαντικής σε όγκο αλληλογραφίας.

  • Πριν ένα χρόνο ζητήσαμε εκ μέρους του Δήμου από την Κεντρική Υπηρεσία των ΕΛΤΑ να απασχολήσει και δεύτερο υπάλληλο στο Βελβεντό για να εξυπηρετείται το κοινό. Δεν εισακουστήκαμε.

  • Η αλήθεια όμως είναι ότι μέσα από αυτήν την βαθμιαία υποβάθμιση λειτουργίας του Ταχυδρομείου Βελβεντού δημιουργήθηκε «πεδίον δόξης λαμπρόν»  για τις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρείες και με τιμές σαφώς ψηλότερες από εκείνες των ΕΛΤΑ.

  • Σημειωτέον ότι ταυτόχρονα υποβαθμίζεται και η υπηρεσία του ιστορικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέσω της EUROBANK, η οποία συστεγάζεται και εξυπηρετείται από τον ίδιο και μοναδικό υπάλληλο του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βελβεντού.

  • Το θέμα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας αλλά και για περαιτέρω ενέργειες με στόχο την επάνοδο στην προτεραία κατάσταση. Τα ΕΛΤΑ είναι μεν Ανώνυμη Εταιρεία αλλά με κύριο μέτοχο το κράτος και οι υπηρεσίες τους αποτελούν κοινωνικό αγαθό προστατευόμενο από το κράτος.

  • Δεν μπορεί έδρα Δήμου να μένει χωρίς την εδώ και έναν αιώνα γνωστή ταχυδρομική εξυπηρέτηση που προστατεύεται από την  Πολιτεία.

  • Ενημερώθηκαν σήμερα για την απόφαση αυτή ο εκ Κοζάνης βουλευτής και Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος, οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης και η Περιφερειακή Αρχή Δυτ. Μακεδονίας και ζητήθηκε η συνδρομή τους


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια