«Μυστικοί πράκτορες» "βρέθηκαν" στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης...





Την Τετάρτη 6 Απριλίου, στο 8ο Δημ. Σχ. Κοζάνης, οι «Μυστικοί πράκτορες» ανέλαβαν δράση με τη δημιουργική καθοδήγηση της δημιουργού τους, Σέβης Κωνσταντινίδου, γνωρίστηκαν με τα παιδιά της Ε’ και Στ’ τάξης και τους ταξίδεψαν σε κοινωνικά θέματα που προκύπτουν γύρω μας, στον κόσμο του βιβλίου ,των συγγραφέων και των εκδόσεων. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη συγγραφέα, απόλαυσαν την ανάγνωση αλλά κυρίως έθεσαν ουσιαστικά και ενδιαφέροντα ερωτήματα στη δημιουργό.


Η αναγνωστική εμπειρία των μαθητών του 8ου Σχολείου δε σταμάτησε, όμως, εκεί. Η Μαριγούλα και ο Πουντο ζωντάνεψαν στο 8ο Δημοτικό για τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης και, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και με τη βοήθεια των μικρών μαθητών, γύρισαν «Ξανά στο δάσος» με την πυξίδα και την παραστατικότητα της συγγραφέως- εκπαιδευτικού Λένας Κριτσιβέλα. Ο ενθουσιασμός στα μάτια των παιδιών ήταν η πιο όμορφη εικόνα που μπορεί να κρατήσει κανείς.

Ζώντας σε έναν κόσμο ψηφιακό, λόγω των αναγκών και της εξέλιξης ,οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τα βιβλία ,ξέχασαν το άρωμα των σελίδων , τον ήχο του φυλλομετρήματος, την εικόνα του πραγματικού, του απτού. Η αλλαγή που έχει επέλθει δε δαιμονοποιείται ,αλλά οφείλει να συνυπάρξει με το παραδοσιακό για να φέρει την εξέλιξη και την πρόοδο.

Όσα και αν αλλάξουν, το βιβλίο δε θα πάψει να είναι το όχημα ή η πόρτα που μας ταξιδεύει, μας προβληματίζει, μας διδάσκει, μας διασκεδάζει, μας κρατά παρέα ,μας βυθίζει σε κόσμους μαγικούς και αυτό οφείλουμε να το μεταλαμπαδεύσουμε στο φυτώριο μας.








































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια