3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης. Στο Ταλίν με το βλέμμα στο μέλλον...

 


Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "Αειφορία - STEAM : με το βλέμμα στο μέλλον" του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, δεκαμελής ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μετέβη στο Ταλίν της Εσθονίας όπου και παρακολούθησε σειρά μαθημάτων με θέμα την χρήση ψηφιακών εργαλείων STEAM στην καθημερινή διδακτική πράξη ενσωματώνοντας την πληροφορική και την τεχνολογία σε όλα τα διδακτικά αντικείμενα. Το σεμινάριο οργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό EUNEOS και διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Ταλίν από τις 3 έως τις 9 Απριλίου 2022 με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες το εκπαιδευτικό σύστημα της Εσθονίας και οι βασικές αρχές της διδακτικής προσέγγισης STEAM σύμφωνα με την οποία οι μαθητές και καθηγητές χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές και εφαρμογές που συνεισφέρουν ώστε τα μαθήματα να γίνονται πιο ενδιαφέροντα και πιο σύγχρονα. Ταυτόχρονα, τα ψηφιακά αυτά εργαλεία προωθούν την διαθεματικότητα και τη συνεργατικότητα και ενισχύουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα κάνοντας έτσι τη σχολική πραγματικότητα πιο ελκυστική αλλά και πιο κοντά στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου.



Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν δύο σχολικές μονάδες στις οποίες χρησιμοποιούνται τα εργαλεία STEAM στην καθημερινή πρακτική και ενσωματώνονται στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων.Συνομίλησαν με τους μαθητές και το προσωπικό και έλαβαν μέρος σε εργαστήρια επίδειξης ψηφιακών εργαλείων καθοδηγούμενοι από τους μαθητές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια